بالا
ورود به حساب کاربری
ثبت نام کنید
ارسال این مطلب برای دوستان

لوپتگی: ایران، برزیلِ آسیا و تیمی بسیار قدرتمند است/ با اسپانیا یک بازی را هم نباختم

منبع : خبرورزشی
تعداد نظرات کاربران : ۰ نظر
تاریخ انتشار : شنبه 23 خرداد 1405 | 19:08

جولن لوپتگی، سرمربی سابق رئال مادرید و اسپانیا و سرمربی فعلی تیم ملی فوتبال قطر در جام جهانی ۲۰۲۶ روایت جالبی از رویارویی با ایران دارد.

جولن لوپتگی در جام جهانی ۲۰۲۶ به عنوان سرمربی قطر در این تورنمنت بزرگ حضور خواهد داشت جایی که تیمش امشب در نخستین دیدار خود در گروه B در ورزشگاه منطقه خلیج سان‌فرانسیسکو به مصاف سوئیس می‌رود.

لوپتگی در مصاحبه با گاردین گفت: «به سال ۲۰۱۸ فکر نمی‌کنم، به ۲۰۲۶ فکر می‌کنم. از سال ۲۰۱۸ اتفاقات زیادی در زندگی من رخ داده است؛ بسیاری از آن‌ها اتفاقات بسیار خوبی در فوتبال بودند. من به قطر آمدم تا این تیم را به جام جهانی برسانم؛ چیزی تاریخی. این کار بسیار دشوار بود، اما همین دشواری برای من و اعضای کادر فنی‌ام انگیزه‌بخش بود. یک آزمون بزرگ محسوب می‌شد. هدف بعدی ما این است که تا حد امکان رقابتی باشیم.»

وی با اشاره به دورانش در تیم ملی فوتبال اسپانیا افزود: «دو سال فوق‌العاده با اسپانیا داشتیم. مقابل بهترین تیم‌های دنیا بازی کردیم، تقریباً همه آن‌ها را شکست دادیم و حتی یک بازی را هم نباختیم. تقریباً تمام مسابقات مقدماتی را بردیم و با شرایطی بسیار، بسیار خوب وارد تورنمنت می‌شدیم.»

لوپتگی تصریح کرد: «اسپانیای امروز تیم متفاوتی است، اما سبک بازی‌اش چندان متفاوت نیست. این موضوع را نوع بازیکنانی که اسپانیا پرورش می‌دهد تعیین می‌کند. لوئیس کار فوق‌العاده‌ای انجام داده است. اسپانیا یکی از مدعیان اصلی این تابستان است، اما پنج یا شش تیم دیگر هم می‌توانند قهرمان شوند. همه چیز به جزئیات کوچک بستگی دارد؛ به اینکه توپ به کدام سمت بپرد.»

جولن لوپتگی

دوران حضور لوپتگی روی نیمکت رئال مادرید به شکلی عجیب تنها ۱۴ مسابقه دوام آورد. فلورنتینو پرس، رئیس باشگاه، پس از شکست پنج بر یک در ال‌کلاسیکو مقابل بارسلونا در ۲۸ اکتبر ۲۰۱۸ او را اخراج کرد. در فصل ۲۶–۲۰۲۵، ژابی آلونسو کمی بیشتر روی نیمکت سانتیاگو برنابئو دوام آورد. او در ماه ژانویه اخراج شد و جانشینش، آلوارو آربلوا، نیز جای خود را به بازگشت ژوزه مورینیو داد.

وقتی از لوپتگی پرسیده شد که آیا می‌تواند با شرایط ژابی آلونسو همدردی کند، پاسخش کوتاه اما صریح بود: «من نسبت به ژابی محبت و احترام زیادی دارم. طبیعتاً بهترین‌ها را برای او در رئال مادرید آرزو می‌کردم.»

و درباره اینکه چرا مربیگری در سانتیاگو برنابئو تا این اندازه دشوار به نظر می‌رسد، لوپتگی بار دیگر پاسخی کوتاه داد: «چون رئال مادرید است.» او این جمله را با لبخندی معنادار بر زبان آورد.

نخستین حضور قطر در جام جهانی چهار سال پیش بود؛ زمانی که میزبان مسابقات بود و هر سه بازی مرحله گروهی خود را مقابل اکوادور، سنگال و هلند واگذار کرد. شانس این تیم برای رسیدن به دومین جام جهانی نیز زمانی در خطر به نظر می‌رسید که خولن لوپتگی در ماه مِی ۲۰۲۵ به‌عنوان سرمربی منصوب شد. قطر در مرحله سوم انتخابی جام جهانی آسیا شکست‌های سنگینی برابر امارات متحده عربی، ایران و قرقیزستان متحمل شده بود. نخستین بازی لوپتگی اما با یک پیروزی سرسختانه یک بر صفر مقابل ایران، که در نهایت صدرنشین گروه شد، همراه بود و این نتیجه قطر را به مرحله پلی‌آف سه‌تیمی رساند. سپس تساوی بدون گل مقابل عمان و پیروزی دو بر یک برابر امارات، یکی از هشت سهمیه مستقیم آسیا برای جام جهانی تابستان امسال را برای این تیم تضمین کرد.

لوپتگی بیان کرد: «ایران برزیلِ این منطقه از جهان است؛ تیمی بسیار قدرتمند. اما ما آن‌ها را شکست دادیم و به پلی‌آف رسیدیم. عمان پیش از آمدن من در جام خلیج فارس ما را ۲ بر ۱ برده بود. امارات هم در مرحله گروهی قطر را ۵-۰ شکست داده بود؛ تیمی بسیار قوی‌تر با بازیکنان برزیلی، پرتغالی، کروات و ایتالیایی تابعیت‌گرفته. با عمان مساوی کردیم و بازی کلیدی مقابل امارات بسیار سخت و عذاب‌آور بود. ما ۱۰ نفره شده بودیم، اما موفق شدیم.»

وی افزود: «در مسابقات انتخابی ماه اکتبر، بازیکنانی داشتیم که در تمام دوران حرفه‌ای خود فقط سه بازی در لیگ برتر انجام داده بودند. ما تلاش می‌کنیم از داشته‌های خود بهترین استفاده را ببریم و با بازیکنان جوانی که در حال پیشرفت هستند همکاری نزدیکی داشته باشیم تا سطح آن‌ها را ارتقا دهیم. می‌خواهیم تیمی داشته باشیم که بتواند پرچم کشور را با عزت و افتخار حمل کند.»

جولن لوپتگی

آماده‌سازی لوپتگی برای جام جهانی امسال در ماه مارس با اختلال روبه‌رو شد؛ زمانی که دیدارهای دوستانه مقابل صربستان و آرژانتین به دلیل نگرانی‌های امنیتی در قطر، ناشی از درگیری نظامی میان ایالات متحده، اسرائیل و ایران، لغو شدند. او درباره آن دوره می‌گوید: «مارس ماه بسیار دشواری بود. لیگ قطر برای سه هفته متوقف شد و بازیکنان حتی نمی‌توانستند تمرین کنند؛ یک ضربه بزرگ. دوست داشتیم بازی‌های بیشتری برای آماده‌سازی جام جهانی داشته باشیم، اما با شکایت کردن چیزی به دست نمی‌آوریم.»

یک دیدار دوستانه خانگی دیگر برابر سودان نیز در ماه مه لغو شد، اما قطر پس از آن دو بازی تدارکاتی انجام داد؛ شکست خفیف یک بر صفر مقابل ایرلند در دوبلین در ۲۸ مه و تساوی بدون گل برابر السالوادور در لس‌آنجلس در ۶ ژوئن.

لوپتگی اذعان می‌کند که تیمش در هر سه مسابقه گروه B شانس کمتری نسبت به رقبا دارد. قطر پس از دیدار با سوئیس، در ۱۹ ژوئن، با کانادا، یکی از میزبانان مسابقات، روبه‌رو می‌شود و سپس در ۲۴ ژوئن به مصاف بوسنی و هرزگوین می‌رود.

وی تصریح کرد: «سوئیس، کانادا و بوسنی از ما بهتر هستند؛ در این هیچ شکی وجود ندارد. می‌دانیم که آن‌ها از حضور ما در گروه‌شان خوشحال هستند. باید واقعیت خودمان را بپذیریم؛ اینکه در همه بازی‌ها مجبور خواهیم بود برای دقایق طولانی دفاع کنیم. از همین نقطه باید به‌عنوان یک تیم رشد کنیم و رقابتی باشیم.»

بیشتر بخوانید: جام جهانی ۲۰۲۶ با ۴۸ تیم و ۱۲۴۸ بازیکن؛ مسی، رونالدو و کیروش در آستانه رکوردی بی‌سابقه/ آمارهایی خواندنی از لیست تیم‌ها

جولن لوپتگی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *