بالا
ورود به حساب کاربری
ثبت نام کنید
ارسال این مطلب برای دوستان

سوپرلیگ آسیا بدون تیم‌های ایرانی چگونه خواهد بود؟

منبع : خبرگزاری ایسنا
تعداد نظرات کاربران : 0 نظر
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ فروردین ۱۴۰۱ | ۱۱:۱۵

به نظر می‌رسد سوپر لیگ آسیا ظرف دو سال آینده با حضور تیم‌های مطرح آسیایی و البته بدون ایرانی‌ها برگزار شود.

به گزارش ایسنا، شایعات در مورد احتمال برگزاری سوپر لیگ آسیا هم‌چنان در محافل فوتبال در سراسر قاره موج می‌زند.  برخی گزارش‌ها حاکی از آن است که چنین رقابت‌هایی با حضور تیم‌های برتر باشگاهی در آسیا می‌تواند به موقع برای فصل ۲۵- ۲۰۲۴ آغاز شود.

سال‌هاست در فوتبال آسیا در مورد سوپر لیگ صحبت می‌شود – اگرچه این برچسبی است که AFC در این مرحله مایل است از آن اجتناب کند – برای سال‌ها و هیچ نتیجه‌ای حاصل نشد اما این بار می‌تواند نتیجه متفاوت باشد. پس از جلسه کمیته اجرایی کنفدراسیون در قطر که هفته گذشته برگزار شد، شیخ سلمان بن ابراهیم آل خلیفه، رییس کنفدراسیون اعلام کرد که اعضا توافق کرده‌اند راه‌هایی را بررسی کنند که در آن رقابت‌های باشگاهی در آسیا می‌تواند بهبود یابد.

او در این زمینه گفت:‌ خوشحالم که اعلام کنم گروه ویژه مسابقات باشگاهی تیم‌های برتر را راه‌اندازی می‌کنیم که مسئول ایجاد راه‌هایی است که می‌توانیم فوتبال باشگاهی خود را به مرحله جذاب‌تری برای بهبود عملکرد فنی، افزایش ارزش تجاری و هیجان‌انگیز تبدیل کنیم. سرمایه گذاران برای ارتقای رقابت‌های باشگاهی ما آماده هستند.

در حال حاضر، دو رقابت منطقه‌ای بزرگ برای باشگاه‌ها در آسیا برگزار می‌شود: لیگ قهرمانان آسیا، که تورنمنت شاخص است و AFC Cup که مختص کشورهای در حال توسعه است. تعهد کنفدراسیون فوتبال آسیا به ارتقای استانداردهای بازی‌ها برای ایجاد و ساختن آینده‌ای بهتر و روشن‌، قوی‌تر از همیشه است و این آینده‌ای است که نویدبخش AFC و اعضای آن بوده است.  

این کارگروه شامل نمایندگانی از منطقه شرق از جمله فدراسیون فوتبال استرالیا، اتحادیه فوتبال چین، اتحادیه فوتبال ژاپن و اتحادیه فوتبال کره خواهد بود. نمایندگانی از جنوب غربی آسیا شامل فدراسیون فوتبال عربستان سعودی، اتحادیه فوتبال قطر، اتحادیه فوتبال امارات و اتحادیه فوتبال ازبکستان دیگر عضوهای آن هستند.

علاوه بر ایجاد کارگروه، توافق شد که مقامات کشورهای عضو، امکان‌سنجی معرفی یک رقابت باشگاهی جدید و نخبه را بررسی کنند. در AFC و انجمن‌های عضو آن بحث‌هایی وجود دارد که آیا این چیزی است که فوتبال باشگاهی در آسیا به آن نیاز دارد یا خیر، اما به نظر می‌رسد حداقل توافق کلی وجود دارد که بهتر است این موضوع پس از بررسی مطرح شود. 

حامیان این ایده به ضرورت ارتقای استانداردها در فوتبال قاره‌ای اشاره می‌کنند. این استدلال نشان می‌دهد که مانند راهی که یوفا لیگ کنفرانس را به عنوان یک رقابت باشگاهی سطح سوم اروپایی معرفی کرد، آسیا نیز می‌تواند یک لیگ جدید برای بزرگ‌ترین و بهترین باشگاه‌های خود ایجاد کند. این تئوری می‌گوید رقابت سخت‌تر و در سطح بالا برای شرکت‌ها و شبکه‌های پخش‌کننده‌، حامیان مالی، رسانه‌ها و هواداران جذاب‌تر خواهد بود و مهم‌تر از همه درآمد بیش‌تری را در قالب هزینه‌های مشارکت و هم‌چنین جوایز برای باشگاه‌ها فراهم می‌کند.

در این میان این نگرانی وجود دارد که لیگ قهرمانان آسیا که سال گذشته از ۳۲ تیم به ۴۰ تیم افزایش یافت، نتوانسته انتظار هواداران در بزرگ‌ترین بازارهای فوتبال را به خود جلب کند. علاوه بر این، شکایت‌هایی مبنی بر ناکافی بودن پول جایزه وجود دارد که اخیراً باعث شد باشگاه چینی چانگچون از رقابت کنار بکشد زیرا آن‌ها برای حضور در مرحله پلی آف و مرحله گروهی با مشکل مواجه بودند.

با توجه به جزییات این ایده هنوز ناقص است و حداقل بیش از دو سال دیگر برای تکمیل آن زمان باقی مانده است، باید دید برای باشگاه‌های عربستانی که رابطه خوبی با سران فعلی AFC دارند این رقابت چه معنایی دارد. الهلال در دو دوره از سه دوره گذشته قهرمان شده است و بازی‌های هر پنج گروه نیمه غربی مسابقات ۲۰۲۲ در عربستان سعودی در شهرهای ریاض، جده و دمام میزبانی خواهد شد.

یکی از بزرگترین سوالات در مورد یک رقابت جدید این است که چند تیم در آن شرکت خواهند کرد. در مورد ۲۰ یا ۲۴ تیم صحبت شده است. کشورهای بزرگ‌تر فوتبال چهار تیم در لیگ قهرمانان دارند و در میان آن‌ها تمایلی به کاهش سهمیه‌های رده‌های بالای جدول وجود ندارد. یکی دیگر از موانع اصلی این است که چگونه تیم‌ها برای رسیدن به رقابت‌ها سهمیه کسب کنند.

انتهای پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *