بالا
ورود به حساب کاربری
ثبت نام کنید
ارسال این مطلب برای دوستان

تهدید بزرگ امارات پس از محکومیت منچسترسیتی؛ میلیاردها پوند سرمایه‌گذاری در بریتانیا در خطر است

منبع : خبرورزشی
تعداد نظرات کاربران : 0 نظر
تاریخ انتشار : شنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۵ | ۱۳:۱۶

امارات به نخست‌وزیر بریتانیا هشدار داده است که در واکنش به حکم صادرشده علیه منچسترسیتی، میلیاردها پوند از سرمایه‌گذاری‌های خود در بریتانیا را خارج خواهد کرد.

امارات متحده عربی در واکنش به محکومیت منچسترسیتی به دلیل تخلفات مالی، دولت بریتانیا را به خروج میلیاردها پوند سرمایه‌گذاری از این کشور تهدید کرده است؛ اتفاقی که حالا به یک اختلاف دیپلماتیک تبدیل شده و فشارها بر اندی برنهام، نخست‌وزیر بریتانیا، را افزایش داده است.

این اختلاف دیپلماتیک آزمونی جدی برای دولت برنهام به شمار می‌رود و در عین حال این پرسش را مطرح کرده که چرا نخست‌وزیر تنها چند روز پیش از این اتفاق، از مالکان منچسترسیتی تمجید کرده بود.

برنهام، شهردار سابق منچستر، ابتدا گفته بود اگر امارات تصمیم بگیرد منچسترسیتی را به فروش برساند، واقعاً نگران خواهد شد. این اظهارات پس از آن مطرح شد که منچسترسیتی از سوی لیگ برتر انگلیس به دلیل تخلفات مالی محکوم شد. با این حال، برنهام بعداً از این موضع عقب‌نشینی کرد و دفتر نخست‌وزیری نیز تأکید کرد که هیچ باشگاهی فراتر از قوانین نیست.

تهدید سرمایه‌گذاری میلیاردی

به گزارش روزنامه تلگراف، امارات تهدید کرده میلیاردها پوند از سرمایه‌گذاری خصوصی مورد نظر دولت بریتانیا برای ایجاد یک قطب فناوری پیشرفته بین آکسفورد و کمبریج را متوقف خواهد کرد؛ پروژه‌ای که از آن به عنوان پاسخ بریتانیا به سیلیکون‌ولی یاد می‌شود.

همچنین مشخص شده است که خلدون المبارک، رئیس منچسترسیتی، دو هفته پیش از اعلام رسمی حکم لیگ برتر علیه این باشگاه، با جاناتان رینولدز، وزیر تجارت بریتانیا، در دفتر نخست‌وزیری دیدار کرده بود.

وزارت تجارت و بازرگانی بریتانیا تأکید کرده است که منچسترسیتی موضوع این دیدار نبوده و دو طرف درباره تجارت، دفاع و امنیت گفت‌وگو کرده‌اند. با این حال، المبارک در زمان این دیدار از محکومیت سیتی مطلع بود، هرچند جزئیات حکم هنوز به صورت عمومی اعلام نشده بود.

جزئیات این دیدار محرمانه باقی مانده است، اما مقام‌های اماراتی در اقدامی جداگانه به دولت بریتانیا هشدار داده‌اند که در پی جنجال‌های مربوط به منچسترسیتی، ممکن است میلیاردها پوند از سرمایه‌گذاری‌های آینده امارات در این کشور لغو شود.

دفتر نخست‌وزیری بریتانیا شامگاه جمعه اعلام کرد که گزارش‌ها مبنی بر اینکه محکومیت منچسترسیتی اشتیاق امارات برای تعهدات بزرگ آینده در بریتانیا را تضعیف کرده، رد نمی‌کند. بلومبرگ نیز گزارش داده است که مقام‌های اماراتی معتقدند اقدامات لیگ برتر می‌تواند بر روابط دوجانبه میان دو کشور تأثیر بگذارد.

این مطلب را هم از دست ندهید: محکومیت منچسترسیتی بمب خبری فوتبال اروپا شد؛ یک قطری در مرکز بحران!

خلدون المبارک
خلدون المبارک

میلیاردها پوند سرمایه‌گذاری

اسناد نشان می‌دهد دو وزیر ارشد دولت حزب کارگر در تلاش بوده‌اند امارات را برای سرمایه‌گذاری میلیاردها پوندی در پروژه ایجاد کریدور فناوری پیشرفته میان آکسفورد و کمبریج متقاعد کنند. در نامه‌ای که ۱۰ فوریه نوشته شده و تلگراف آن را از طریق درخواست دسترسی به اطلاعات عمومی به دست آورده، وزیران از شرکای خلدون المبارک دعوت کرده‌اند تا از پروژه کریدور آکسفورد-کمبریج بازدید کنند. اسناد رسمی همچنین نشان می‌دهد لرد استاک‌وود، که در آن زمان یکی از وزیران ارشد دولت بود، در ماه فوریه و در نشستی که خلدون المبارک در ابوظبی میزبانی کرده بود، درباره پروژه آکسفورد-کمبریج گفت‌وگو کرده است.

المبارک علاوه بر ریاست منچسترسیتی، مدیرعامل شرکت مبادله نیز هست؛ یکی از صندوق‌های ثروت ملی امارات که نزدیک به ۳۰۰ میلیارد پوند دارایی تحت مدیریت دارد.

لرد استاک‌وود در نامه‌ای برای دعوت از مقام‌های مبادله به بازدید از پروژه آکسفورد-کمبریج نوشت: «در حوزه‌های علوم زیستی، زیرساخت‌ها و فناوری، هم‌افزایی‌های روشنی میان راهبردهای ما وجود دارد.»

لرد استاک‌وود، رئیس سابق باشگاه گریمزبی تاون، همچنین از خلدون المبارک دعوت کرد از ورزشگاه خانگی این تیم بازدید کند. او که پس از تغییر نخست‌وزیر در ماه جولای از سمت وزارت کناره‌گیری کرد، درباره ادعاها مبنی بر اینکه سرمایه‌گذاری ابوظبی در نتیجه جنجال‌های مربوط به منچسترسیتی در معرض خطر قرار گرفته است، اظهارنظری نکرد.

بر اساس گزارش‌ها، امارات طی پنج سال گذشته بیش از ۳۰ میلیارد پوند در بخش‌های مهم اقتصاد بریتانیا از جمله دفاع، علوم زیستی و فناوری سرمایه‌گذاری کرده است. با این حال، پیامدهای این پرونده می‌تواند قراردادهای آینده را به خطر بیندازد؛ آن هم در شرایطی که دولت بریتانیا برای احیای اقتصاد خود به شدت به سرمایه‌گذاری خارجی نیاز دارد.

ریچل ریوز، وزیر خزانه‌داری سابق، پیش‌تر گفته بود توسعه کریدور آکسفورد-کمبریج می‌تواند تا سال ۲۰۳۵ حدود ۷۸ میلیارد پوند به اقتصاد بریتانیا اضافه کند.

دولت بریتانیا ۵۰۰ میلیون پوند برای آغاز این پروژه اختصاص داده، اما برای اجرای کامل آن به دنبال جذب ۱۰ میلیارد پوند سرمایه‌گذاری خصوصی است و ابوظبی یکی از منابع کلیدی مورد نظر برای تأمین این سرمایه محسوب می‌شود.

حکم لیگ برتر که اوایل این هفته علیه منچسترسیتی صادر شد، ضربه بزرگی به روابط دو طرف وارد کرده است. سیتی در ۱۱۴ مورد از مجموع ۱۱۵ اتهام مطرح‌شده علیه خود مقصر شناخته شد. این باشگاه همچنین متهم شده است که برای دور زدن قوانین سختگیرانه مربوط به هزینه‌های باشگاه‌ها، نتایج مالی خود را بیش از ۹۰۰ میلیون پوند به شکل مصنوعی افزایش داده است. کسر امتیاز، جریمه‌های سنگین و حتی اخراج از لیگ برتر از جمله مجازات‌های احتمالی برای این باشگاه هستند.

بیشتر بخوانید: سورپرایز نخست‌وزیر بریتانیا؛ این مقام سیاسی پشت مالکان منچسترسیتی ایستاد

خلدون المبارک و اندی برنهام
خلدون المبارک و اندی برنهام

سرمایه‌های خلیج فارس و منچسترِ برنهام

مالک نهایی منچسترسیتی، شیخ منصور بن زاید آل نهیان، برادر رئیس‌جمهور امارات است؛ موضوعی که حساسیت پرونده و تأثیر احتمالی آن بر روابط دوجانبه را افزایش داده است. این بحران برای برنهام از این جهت حساس‌تر است که او ارتباط نزدیکی با منچستر دارد و تا تابستان گذشته شهردار این شهر بود.

در صورت‌جلسه نشست‌های دیگری که در ماه فوریه در امارات میان لرد استاک‌وود و مقام‌های ارشد ابوظبی برگزار شده، وزیر دولت حزب کارگر بر اهمیت کریدور آکسفورد-کمبریج و همچنین کریدور رشد شمال تأکید کرده است؛ پروژه‌ای چندمیلیارد پوندی که شامل ارتقای گسترده شبکه ریلی میان لیورپول، منچستر و مناطق شرقی تا دریای شمال می‌شود.

در صورت‌جلسه‌ای به تاریخ ۵ فوریه که تلگراف آن را نیز بر اساس قوانین دسترسی به اطلاعات عمومی به دست آورده، لرد استاک‌وود بر توانمندی‌های منحصربه‌فرد بریتانیا در حوزه‌هایی مانند تحقیق و طراحی و همچنین برنامه‌های این کشور برای توسعه هوش مصنوعی تأکید کرده است.

لرد استاک‌وود در این سفر با شیخ حمد بن زاید آل نهیان، معروف به «اچ‌بی‌زد»، دیدار کرده است؛ فردی که مدیریت سازمان سرمایه‌گذاری ابوظبی، یکی دیگر از صندوق‌های ثروت ملی امارات با حدود ۹۰۰ میلیارد پوند دارایی تحت مدیریت، را بر عهده دارد.

لرد استاک‌وود همچنین به صورت جداگانه با خلدون المبارک درباره سرمایه‌گذاری‌های مبادله گفت‌وگو کرده است.

در صورت‌جلسه این دیدار آمده است: «لرد استاک‌وود اعلام کرد که می‌خواهد گفت‌وگویی را برای همکاری دوطرفه و تحقق اهداف مشترک در زمینه سرمایه‌گذاری آغاز کند. او همچنین تأکید کرد که دولت از ایجاد ثروت و رشد اقتصادی حمایت می‌کند.» در ادامه این صورت‌جلسه آمده است: «لرد استاک‌وود به کریدور آکسفورد-کمبریج و کریدور رشد شمال اشاره کرد که قرار است قابلیت‌های متفاوت مناطق تحت مدیریت شهرداری‌ها را با یکدیگر ترکیب کند. سرمایه‌گذاری تنها یکی از بخش‌های این پروژه است و انتقال دانش نیز اهمیت دارد.»

صورت‌جلسه‌ها همچنین نشان می‌دهد خلدون المبارک به طور مشخص از سرمایه‌گذاری ابوظبی در منچستر و تحول این شهر تمجید کرده است. در این اسناد آمده است: «خلدون المبارک اشاره کرد که آنها به آنچه از طریق سرمایه‌گذاری‌های خود در منچستر به دست آورده‌اند، بسیار افتخار می‌کنند.»

موضع‌گیری برنهام در اختلاف میان منچسترسیتی و لیگ برتر با انتقادهای گسترده‌ای روبه‌رو شد، اما فشارهایی که ابوظبی بر دولت بریتانیا وارد می‌کند، می‌تواند یکی از عوامل زمینه‌ساز این موضع‌گیری باشد.

در سال ۲۰۲۴، دولت بریتانیا با تلاش کنسرسیوم ردبرد IMI، تحت حمایت ابوظبی، برای خرید روزنامه تلگراف مخالفت کرد.

همچنین امارات به دلیل سرمایه‌گذاری‌های گسترده در پروژه‌های تجاری و مسکن، یکی از عوامل مؤثر در احیای منچستر عنوان شده است؛ سرمایه‌گذاری‌هایی که به ایجاد بستری برای برنهام جهت آغاز کارزارش برای جانشینی سر کییر استارمر در مقام نخست‌وزیری کمک کرد.

برنهام روز چهارشنبه در گفت‌وگو با بی‌بی‌سی گفت: «واقعاً نگران از دست دادن آنها [به عنوان مالکان منچسترسیتی] خواهم بود. آنها شریک بسیار بزرگی در ساخت منچستر مدرن بوده‌اند؛ به‌ویژه در تبدیل شدن منچسترسیتی به نیروی جهانی‌ای که امروز شاهدش هستیم. من نمی‌توانم بیش از این در این روند مداخله کنم.» این اظهارنظر این برداشت را ایجاد کرد که شاید او پیش‌تر تلاش کرده باشد در این روند مداخله کند؛ ادعایی که رد شده است.

برنهام سپس موضع خود را تعدیل کرد و گفت: «من مستقیماً در این روند دخالت نمی‌کنم.»

پس از این اظهارات، دفتر نخست‌وزیری بریتانیا مجبور شد بیانیه‌ای صادر کند و تأکید کند: «حکم اولیه [علیه سیتی] جدی است و نمی‌توان اجازه داد این تصور ایجاد شود که کسی فراتر از قوانین قرار دارد. اگر تخلفی اثبات شود، مسئولان آن باید با پیامدهای مناسب روبه‌رو شوند.»

این بیانیه بعداً تغییر کرد و کلمه «اگر» با عبارت «هر جا که» جایگزین شد.

لیگ برتر منچسترسیتی را به استفاده از «قراردادهای صوری» برای پنهان کردن پرداخت‌ها متهم کرده است. منچسترسیتی اعلام کرده که نسبت به یافته‌های لیگ برتر درخواست تجدیدنظر خواهد کرد.

این گزارش را هم بخوانید: آشوب در انگلیس با نابودی بخشی از میراث گواردیولا؛ از محرومیت سنگین و گرفتن قهرمانی‌های منچسترسیتی کدام تیم‌ها نفع می‌برند؟

کمپ منچسترسیتی

دسته بندی ها : خبرورزشی
برچسب ها : ,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *