طرفداری | هنوز تکلیف جام حذفی فوتبال ایران در فصل جاری مشخص نشده و فشردگی مسابقات لیگ برتر، رقابت‌های آسیایی و برنامه تیم ملی، پیدا کردن فضای مناسب برای این رقابت‌ها را به یکی از چالش‌های اصلی سازمان لیگ تبدیل کرده است. حتی پیش از این نیز مسئولان سازمان لیگ از دشواری برگزاری جام حذفی در تقویم فعلی صحبت کرده بودند.

در روزهای اخیر، باشگاه پرسپولیس نیز با ارسال نامه‌ای به مهدی تاج، رئیس فدراسیون فوتبال، خواستار فراهم شدن شرایط برگزاری جام حذفی شده است. اما در این میان، استقلال راهکاری متفاوت را پیشنهاد کرده؛ راهکاری که اگر مورد موافقت قرار بگیرد، سرنوشت جام حذفی فصل گذشته را نیز بالاخره مشخص خواهد کرد.

پیشنهاد استقلال چیست؟


سعید فتاحی، رئیس سازمان فوتبال استقلال، پس از تساوی این تیم مقابل آلومینیوم اراک درباره وضعیت جام حذفی و احتمال برگزار نشدن این رقابت‌ها صحبت کرد و گفت:

جام حذفی باید برگزار شود، اما مسئله مهم این است که سازمان لیگ چطور می‌خواهد برای آن در تقویم مسابقات جا باز کند. پیشنهاد ما این بوده که با توجه به فشردگی برنامه فوتبال ایران در سال آینده، به جای برگزاری یک دوره جدید، جام حذفی فصل گذشته که نیمه‌تمام باقی مانده را ادامه بدهند.

فقط سه مرحله تا تعیین قهرمان

پیشنهاد استقلال این است که مسابقات جام حذفی فصل گذشته از همان مرحله‌ای که متوقف شده، دنبال شود و تکلیف قهرمان در همان دوره مشخص شود.

فتاحی در توضیح این ایده اظهار داشت:

سه مرحله از آن مسابقات باقی مانده و می‌توان همان مراحل را برگزار کرد تا قهرمان جام حذفی مشخص شود. سال گذشته مسابقات به پایان نرسید و قهرمانی هم تعیین نشد؛ در نهایت تیم سوم جدول لیگ سهمیه آسیایی گرفت. حالا می‌توانند همان جام حذفی را ادامه بدهند و قهرمانش را مشخص کنند.

استقلال دنبال راه فرار از تقویم شلوغ است؟


پیشنهاد آبی‌ها در شرایطی مطرح شده که سازمان لیگ از ابتدای فصل درباره محدودیت زمانی برای برگزاری جام حذفی هشدار داده است. محمدرضا کشوری‌فرد، دبیر سازمان لیگ، پیش‌تر گفته بود برگزاری این مسابقات با توجه به برنامه فشرده لیگ، رقابت‌های آسیایی، جام ملت‌های آسیا و بازی‌های تیم امید با دشواری همراه خواهد بود، هرچند تأکید کرده بود سازمان لیگ به دنبال برگزاری جام حذفی است.

از سوی دیگر، پرسپولیس نیز موضع خود را به شکل رسمی اعلام کرده و معتقد است حذف جام حذفی از تقویم، به باشگاه‌هایی که برای حضور در این مسابقات برنامه‌ریزی کرده‌اند لطمه می‌زند.

یک پیشنهاد، دو هدف


با این حساب، پیشنهاد استقلال تنها به معنای حل مشکل تقویم فصل جاری نیست؛ اجرای آن می‌تواند پرونده جام حذفی فصل گذشته را نیز ببندد و بالاخره قهرمان مسابقاتی را مشخص کند که بدون معرفی قهرمان به پایان رسید.

حالا باید دید سازمان لیگ برای عبور از گره تقویم، پیشنهاد استقلال را جدی می‌گیرد یا همچنان به دنبال راهی برای گنجاندن یک دوره جدید جام حذفی در برنامه فشرده فوتبال ایران خواهد بود.