بالا
ورود به حساب کاربری
ثبت نام کنید
ارسال این مطلب برای دوستان

ژاوی: من فرزند فوتبال هلند هستم؛ این پست برای من افتخار بزرگی است

منبع : خبرورزشی
تعداد نظرات کاربران : 0 نظر
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۲ مرداد ۱۴۰۵ | ۲۰:۰۸

ژاوی پس از انتخاب به‌عنوان سرمربی هلند، از ارتباط ویژه‌اش با فوتبال این کشور گفت و تأکید کرد که تحت تأثیر میراث یوهان کرایف و رینوس میشلز در بارسلونا قرار داشته است.

انتخاب ژاوی به‌عنوان سرمربی جدید تیم ملی هلند در اواخر روز چهارشنبه، به جست‌وجوی طولانی‌مدت فدراسیون این کشور برای یافتن سرمربی جدید پایان داد و بار دیگر پیوند ویژه میان فوتبال هلند و بارسلونا را به نمایش گذاشت.

ژاوی جانشین رونالد کومان شده است؛ کومان پس از حذف هلند از جام جهانی در مرحله یک‌سی‌ودوم نهایی در ماه ژوئن از سمت خود کناره‌گیری کرد.

سرمربی پیشین کاتالان‌ها که در سال ۲۰۱۰ به‌عنوان بازیکن با تیم ملی اسپانیا قهرمان جهان شد، از زمان جدایی از بارسلونا در سال ۲۰۲۴ از مربیگری دور بوده است. او سه فصل هدایت بارسلونا را بر عهده داشت.

ژاوی قراردادی چهار ساله تا پایان جام جهانی ۲۰۳۰ امضا کرده و نخستین سرمربی خارجی تیم ملی هلند از زمان ارنست هاپل اتریشی در جام جهانی ۱۹۷۸ محسوب می‌شود.

انتظار شش‌هفته‌ای برای معرفی سرمربی جدید با انتقاد رسانه‌های هلندی همراه شد. فدراسیون فوتبال هلند در این مدت با چند پاسخ منفی مواجه شد؛ از جمله از سوی آرنه اشلوت و اریک تن‌هاخ، تا در نهایت سراغ هافبک سابق بارسلونا رفت.

ژاوی در نوامبر ۲۰۲۱ نیز در بارسلونا جانشین کومان شده بود. او در سال ۲۰۲۳ بارسلونا را به قهرمانی لالیگا رساند، اما یک سال بعد و پس از نتایج ضعیف تیم از سمت خود کنار رفت.

فلسفه فوتبالی بارسلونا، یعنی مالکیت توپ، پاس‌های کوتاه و بازپس‌گیری سریع توپ، با حضور رینوس میشلز به‌عنوان سرمربی و یوهان کرویف به‌عنوان بازیکن شکل گرفت. این دو، فلسفه «فوتبال کُل» را که در اوایل دهه ۱۹۷۰ در آژاکس آمستردام شکل گرفته بود، به بارسلونا آوردند.

کرویف که بعدها خود نیز سرمربی بارسلونا شد، تأثیر زیادی بر نسل‌های بعدی مربیان داشت؛ به‌ویژه پپ گواردیولا که ژاوی یکی از مهره‌های کلیدی او در دوران حضورش روی نیمکت بارسلونا بین سال‌های ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ بود.

ژاوی روز چهارشنبه در بیانیه‌ای نوشت: «به‌عنوان کسی که در آکادمی بارسلونا آموزش دیده و به‌شدت تحت تأثیر یوهان کرویف و رینوس میشلز و دیگران قرار گرفته‌ام، احساس می‌کنم ارتباطی ویژه با فوتبال هلند دارم. می‌توان گفت که من تا حدی فرزند فوتبال هلند هستم. برای من افتخار بسیار بزرگی است که سرمربی تیم ملی هلند شوم.»

ژاوی همچنین در دوران بازی خود زیر نظر فرانک ریکارد و لوئی فان‌خال کار کرده بود؛ فن‌خال در سال ۱۹۹۸ فرصت نخستین بازی ژاوی برای بارسلونا را فراهم کرد. او همچنین در بارسلونا هم‌تیمی بازیکنان هلندی متعددی از جمله فرانک و رونالد دی‌بوئر، مارک اوورمارس و پاتریک کلایورت بود.

مهم‌ترین مأموریت ژاوی اکنون آماده‌سازی تیم برای جام ملت‌های اروپا در سال ۲۰۲۸ و جام جهانی دو سال پس از آن خواهد بود.

هلند همچنین در فاصله کوتاهی چهار مسابقه در لیگ ملت‌های اروپا برگزار خواهد کرد؛ این تیم در پنجره ملی سپتامبر و اکتبر به ترتیب مقابل آلمان، صربستان (دو بار) و یونان قرار می‌گیرد.

بیشتر بخوانید: رسمی| اسطوره‌های بارسلونا به رنگ نارنجی/ ژاوی و کلایورت سرمربی و مربی هلند شدند +عکس

دسته بندی ها : خبرورزشی
برچسب ها : ,

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *