بالا
ورود به حساب کاربری
ثبت نام کنید
ارسال این مطلب برای دوستان

کریم بنزما؛ داستان یک برنده توپ طلا

منبع : طرفداری
تعداد نظرات کاربران : 0 نظر
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۹ آذر ۱۴۰۳ | ۲۱:۵۷

طرفداری | بااستعداد، سخت کوش و فداکار، کریم بنزما از آن دسته بازیکنانی است که در طول سالیان متوالی فقط بهتر و بهتر شد و در نهایت در 34 سالگی به توپ طلا رسید.

کریم بنزما از بچگی رویای توپ طلا را در سر داشت. در 34 سالگی، بالاخره دستان مهاجم رئال مادرید به این شی رویایی رسید. این جایزه در روز دوشنبه 17 اکتبر 2022، در مراسمی در پاریس به مهاجم فرانسوی اهدا شد. در حالی که سایر بازیکنان فوتبال در سن کریم بنزما نزول غیرقابل جبران خود را شروع می‌کنند، این مرد فرانسوی در 34 سالگی هنوز هم در اوج بود. او هرگز به اندازه هجدهمین فصل دوران حرفه‌ای خود، قوی و تعیین کننده نبوده است. در لیگ قهرمانان اروپا سال 2022، کریم بنزما موفق شد تیمش را به قهرمانی برساند. این پنجمین قهرمانی او بود اما این یکی فرق داشت. امضای کریم بنزما با 15 گل پای این قهرمانی زده شده بود.

کریم بنزما در طول دوران حرفه‌ای پردردسر خود، عدم پذیرش شکست را برای هواداران متجسم کرد، حتی زمانی که مقدر شده بود تیمش شکست بخورد. با او، توپ طلا بار دیگر به ویترین افتخارات یک مهاجم افزوده شد اما کسب این جایزه توسط او، یک اهمیت دیگر نیز داشت. لیونل مسی و کریستیانو رونالدو از سال 2008 (به استثنای سال 2018 و کسب توپ طلا توسط مودریچ) این جایزه را در یک دوئل طولانی، نفس گیر و آماری، مختص به خود کرده بودند و حال این دوئل به پایان رسیده بود.

کریم بنزما یک تناقض بزرگ است: مهاجمی نوع دوست. او گاهی بابت عدم خودخواهی و انجام حرکات انفرادی مورد انتقاد قرار می‌گرفت اما کارشناس آرژانتینی، عمر دا فونسکا همیشه کمیاب و نادر بودن چنین بازیکنی را برجسته کرده است.

کریم می‌داند کارها را چگونه انجام دهد. او بازیکنی کامل و پیچیده است. او نیازی به گلزنی با تبدیل شدن به یک نماد ندارد. او با فوتبالش همه را اغوا و متقاعد می‌کند. او با سبکی خاص بازی می‌کند، انگار کفش‌های مجلسی و براق و کت و شلوار به تن دارد. او می‌تواند در شروع، میانه و پایان یک حرکت باشد. تقسیم دوران حرفه‌ای به دو بخش

کریم بنزما مانند برندگان قبلی توپ طلا، یک سنت خاص فرانسوی را مجسم می‌کند. به استثنای ژان پیر پاپین، مهاجم کارتونی و غریزی (1991)، افرادی مانند ریموند کوپا (1958)، میشل پلاتینی (1983، 1984 و 1985) و زین الدین زیدان (1998) همگی خلاق و بازیسازهای مهمی بودند.

کریم بنزما که متولد برون در شهر لیون است، در مصاحبه‌ای با فرانس فوتبال در سال 2019 در مورد فلسفه فوتبال خود توضیح داد:

روزی که فوتبال را فقط با آمار و ارقام ببینم، فکر می‌کنم از آن دست خواهم کشید چون در آن شرایط چیزی که از بچگی در وجودم بوده را از دست خواهم داد.

او از سال 2009 در رئال مادرید – یک ابدیت در فوتبال مدرن – بازی کرد. جایی که او دو دوران حرفه‌ای مختلف و متفاوت را تجربه کرد؛ اول دورانی در خدمت کریستیانو رونالدو و سپس دورانی که از سال 2018 آغاز شد. با جدایی بازیکن پرتغالی، کریم بنزما از یک هم تیمی مجلل به ظاهر شدن در قامت یک رئیس رسید.

در طول هشت سال بازی در کنار کریستیانو رونالدو، بنزما ویترین افتخارات خود را با 4 لیگ قهرمانان اروپا، 2 لالیگا و 2 جام حذفی پر کرد. مهاجم سابق لیون که در 21 سالگی به اسپانیا منتقل شد، مجبور بود در این تیم با گونزالو هیگواین، آلوارو موراتا و امانوئل آدبایور رقابت کند. بنزما این بازیکنان را به نیمکت تبعید کرد و مورد تحسین رونالدویی قرار گرفت که به خوبی می‌دانست سبک بازی مهاجم فرانسوی کاملاً مناسب اوست.

در حالی که همه می‌ترسیدند رئال مادرید با جدایی برنده 5 توپ طلا به مشکل بخورد، بنزما تیم را به دوش کشید. با این که او خودش نگاه آماری نداشت، بقیه این کار را به جای او انجام دادند. او با 25 جام از رئال مادرید جدا شد و چهارمین بازیکن پرافتخار تاریخ این باشگاه است. همچنین او پس از کریستیانو رونالدو (450 گل)، با 354 گل دومین گلزن برتر تاریخ رئال مادرید است و در قیاس با ستاره پرتغالی، تعداد پاس گل‌های بیشتری نیز با پیراهن لوس بلانکوس ثبت کرد (165 در مقابل 132). «او متوجه شد استعداد کافی نیست»

اما زمانی که آن بچه اهل لیون باشگاه اول خود را در سال 2009 با عناوین بهترین بازیکن و گلزن فصل 08-2007 لیگ یک ترک کرد، چالش پیش رو بزرگ به نظر می‌رسید. رئال مادرید پیش از او و حتی بعد از او، استعدادهایی را در هر کوبیده بود. یکی از مربیان او، آرماند گاریدو نگران بنزما بود:

وقتی او باشگاه را ترک کرد، با خود گفتم «او کاملاً دیوانه است. او قرار است نابود شود. برای چنین انتقالی زود بود.» اما حقایق نشان دادند اشتباه می‌کردم. او با رئال مادرید سازگار شد. برای او مدتی زمان برد اما سختی‌ها باعث رشد او شد. تمام توجه‌ها به رونالدو بود و او به چهره رئال مادرید تبدیل شده بود. این مسئله به بنزما اجازه داد یاد بگیرد، تماشا و پیشرفت کند.

سباستین اسکیلاچی به مدت دو فصل در دهه 2000 در تیم سلطه‌گر لیون بازی کرد و شاهد ظهور این پدیده فرانسوی بود. او در مورد بنزما گفت:

او در رختکن سر و صدای زیادی نداشت. تحت تاثیر بلوغ و پختگی او در زمین بازی قرار گرفته بودم. او فوتبال را درک می‌کرد. فشار خاصی را از جانب او احساس نکردیم.

در تمرینات، اسکیلاچی خشن حتی از بازی قوی خود برای متوقف کردن نوجوان بااستعداد تیم که در تمرینات تک به تک غیرقابل توقف بود، استفاده کرد.

او در فریب دادن با حرکات بدن و جا گذاشتن بازیکن چشمگیر بود.

پیشرفت و کار او تمام نشده بود، به خصوص از نظر جسمانی. مربیان بنزما به این فکر می‌کرند که آیا او نیاز به یک رژیم غذایی ویژه دارد یا خیر. پسر دست و پا چلفتی تبدیل به یک ورزشکار شد. او از رونالدو، با قدرت جسمانی بالا و یک الگوی حرفه‌ای، چیزهای زیادی یاد گرفته بود. در یک محیط فوق‌العاده رقابتی، بنزما کم کم متوجه شد که باید تلاش خود را دوچندان کند. پیش از 16 سالگی، او به ندرت در پروسه سالانه انتخاب بازیکنان، موفق می‌شد. رمی ریو، دروازه‌بان ذخیره لیون که از 8 سالگی در کنار بنزما بازی کرده بود، گفت:

وقتی برای یک تورنمنت مهم انتخاب نشد، چیزی در او تغییر کرد. فصل بعد، او کاملاً شکوفا شد. در طول 6 ماه الی یک سال، او حرفه‌ای شد. او متوجه شده بود که استعداد به تنهایی کافی نیست. بهتر شدن با گذشت سن

برنارد لاکومب، مهاجم سابق و دست راست رئیس لیون، ژان میشل آئولاس، یکی از افرادی بود که به سرعت تحت تاثیر بنزما قرار گرفت:

از مربی، آرماند گاریدو پرسیدم »این بچه کیست؟ قرار است یک فوتبالیست فوق‌العاده داشته باشیم».

گاریدو سخنرانی خود برای بنزما و توصیه‌هایش به او را به خوبی به یاد می‌آورد:

به او گفتم «تو استعداد داری اما در هر بازی سه فرار انجام می‌دهی. من سه فرار نمی‌خواهم، 15 فرار می‌خواهم». او هر سال پیشرفت می‌کرد. هر چقدر زمان بیشتری می‌گذشت، او بهتر می‌شد.

این پیام بلند و واضح دریافت شد. بنزما از بازیکنی جوان و بی تفاوت، به یک فرد معتاد به کار تبدیل شد. او کارهای زیادی برای انجام داشت. جلسات تمرینی افزایش پیدا کرد، در کنارش تعهد بنزما نیز بیشتر شد. طبق گفته مربی او، آن‌ها هر روز 45 دقیقه مقابل دروازه تمرین اضافه انجام می‌دادند.

حتی در رئال مادرید نیز بنزما این عادت ایجاد شده در سال‌های جوانی را رها نکرد. غیبت او در تیم ملی فرانسه در طول سال‌های 2015 تا 2022، او را از فشار بازی‌های ملی نجات داد. او از فرصت استفاده کرد تا به فرم دادن بدن خود و پیشرفت بازی روانی‌اش ادامه دهد و به قول اسکیلاچی «رازی برای موفقیت در این سن وجود ندارد، نمی‌توانید همه چیز را به شانس واگذار کنید».

گاریدو بر این باور است که انگیزه بازیکن سابق خود را مشخص کرده است. او در مورد بنزما زیباترین توصیف را داشت:

کریم فوتبال است، او چیزی جز فوتبال نیست. او با عشق به فوتبال زندگی می‌کند.

ترجمه از سایت Le Monde با اندکی دخل و تصرف

دسته بندی ها : طرفداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *