چرا در هنگام قطعی برق اینترنت هم قطع میشود؟
راهکار مطمئن قطعی برق و اینترنت برای کاربران حرفهای

احتمالا هر بار با قطعی برق متوجه میشوید که اینترنت هم از کار افتاده و باید برای اینکه دوباره آنلاین شوید، تا وصلشدن برق صبر کنید. این مسئله ممکن است در نگاه اول یک مشکل کوچک به نظر برسد، اما برای بسیاری از کاربران حرفهای و کسبوکارهایی که به اینترنت وابسته هستند، قطعی برق و اینترنت خسارات مختلفی به بار میآورد. دلیل آن ساده است: مودمها و تجهیزات شبکه کاملاً وابسته به جریان برق هستند.
احتمالا هر بار با قطعی برق متوجه میشوید که اینترنت هم از کار افتاده و باید برای اینکه دوباره آنلاین شوید، تا وصلشدن برق صبر کنید. این مسئله ممکن است در نگاه اول یک مشکل کوچک به نظر برسد، اما برای بسیاری از کاربران حرفهای و کسبوکارهایی که به اینترنت وابسته هستند، قطعی برق و اینترنت خسارات مختلفی به بار میآورد. دلیل آن ساده است: مودمها و تجهیزات شبکه کاملاً وابسته به جریان برق هستند.
حال سؤال اینجاست: چگونه میتوان این مشکل را به راحتترین و مطمئنترین شکل ممکن حل کرد؟ در ادامه این نوشته به بررسی این موضوع پرداختهایم.
چرا در هنگام قطعی برق اینترنت هم قطع میشود؟
امروزه رایجترین راهکار تامین اینترنت در جهان، استفاده از دیتای موبایل و یا استفاده از مودم های ثابت است. بدیهتا در هنگام قطعی برق مودم اینترنت نیز از کار می افتد و نمیتوان دیگر روی آن حساب کرد و خب در این شرایط، شاید فکر کنید تنها کاری که لازم است انجام دهید این است که دیتای موبایل خود را روشن کرده و اینترنت را با دستگاه های دیگر هم به اشتراک بگذارید! اما داستان به همینجا ختم نمیشود! جالب است بدانید که سیگنالهای اینترنت موبایل به واسطه اینکه گیرندههای مربوطه در این دستگاه ها خیلی قوی نیستند از فاصله نزدیک و توسط دکل های مخابراتی ارسال میشود و در صورتیکه برق در منطقه رفته باشد، این دکلها نیز به درستی کار نمیکنند.
در این شرایط، بهترین راهکار این است که از مودمهای قوی که توانایی دریافت سیگنالهای اینترنتی از راه دور و یا از طریق فیبرهای نوری را دارند استفاده کنید اما سوال اصلی این است که در هنگام نبود برق این مودمها چگونه باید کار کنند؟ پاسخ این سوال، دستگاه یو پی اس است.
نقش یو پی اس در حل مشکل قطع اینترنت
یو پی اس (UPS) یا منبع تغذیه بدون وقفه است که انرژی الکتریکی را در باتری داخلی خود ذخیره میکند و به محض تشخیص قطعی یا نوسان در برق شهری، بدون تأخیر این انرژی را به دستگاه یا دستگاههای متصل منتقل میکند. این فرایند تضمین میکند که مودم و سایر تجهیزات شبکه که به یو پی اس متصل باشند، بدون هیچگونه اختلالی به شکل پیوسته به کار خود ادامه دهند.
یو پی اس مودم
یو پی اسهای طراحیشده برای مودم، معمولاً کوچک و کممصرف هستند و به دلیل برخورداری از باتری داخلی، نیاز به فضای زیاد یا روش نصب پیچیده ندارند. این دستگاهها طراحی مخصوصی دارند تا قادر به تامین ولتاژ ثابت و محافظت از لوازم در برابر نوسانات برق باشند. این موضوع علاوهبر جلوگیری از قطعی اینترنت، عمر مفید مودم و تجهیزات شبکه را نیز افزایش میدهد.
یکی دیگر از ویژگیهای برجسته یو پی اس باتری داخلی یا همان یو پی اس مودم، زمان راهاندازی سریع آن و امکان استفاده مستقیم از کابلهای استاندارد برق مودم است. این دستگاهها با ظرفیت مناسب برای تأمین برق مودم در مدت زمان قطعیهای کوتاه تا متوسط، یک راهکار ایدهآل برای کاربران خانگی و حتی حرفهای هستند. استفاده از یو پی اس مودم، به خصوص برای کاربرانی که کار یا زندگی آنها به هر دلیلی به اینترنت وابستگی نزدیک دارد، حیاتی است.
یو پی اس مودم باید چند کاوا باشد؟
دستگاه یو پی اس در توان های مختلف و به صورت باتری داخلی و خارجی ارائه میشود و این مهم است که چه یو پی اسی با چه توانی را برای دستگاه خود انتخاب کنید. البته لازم به ذکر است که هر نوع یو پی اس با هر توانی میتواند یک مودم را تغذیه کند اما برای رعایت حال جیب خودتان هم که شده بهتر است به اعداد و ارقام توجه کنید.
مودمها بهشکل کلی مصرف توان پایینی دارند؛ البته اگر قصد اتصال دستگاه دیگری به یو پی اس مودم را نداشته باشید. بهشکل کلی میتوان گفت که اگر مصرفکننده شما یک مودم باشد، حال هر نوعی، یک یو پی اس باتری داخلی ۱.۵ کاوا میتواند برای مصرف شما کافی باشد. اما در صورتیکه قصد روشن نگه داشتن تجهیزات شبکه را هم در کنار مودم دارید، داستان قدری متفاوت خواهد شد. در این شرایط باید در ابتدا حساب کنید که تمام مصرفکنندههای شما مجموعا چقدر توان مصرف میکنند و سپس بر اساس عدد بهدست آمده یو پی اس مد نظر را انتخاب کنید.
یو پی اس مودم را از چه برندی تهیه کنیم؟
بعد از موضوع توان، موضوع برند نیز اهمیت زیادی دارد. امروزه برندهای زیادی در بازار ایران وجود دارند که در دو دسته برندهای عرف و برندهای متفرقه قرار میگیرند. اولین توصیه ما این است که به هیچ وجه از برندهای متفرقه استفاده نکنید چراکه این دستگاهها خدمات پس از فروش خوبی ندارند؛ حتی اگر کیفیت بالایی داشته باشند. بهترین برندهای یو پی اس مودم ایرانی به شرح زیر است:
- فاران
- هیرسا
- فاراتل
- توان
همچنین بهترین یو پی اس های خارجی موجود در ایران عبارت اند از:
- ولتامکس
- اینفورم
- فالکون
قیمت یو پی اس مودم چقدر است؟
همانطور که پیشتر گفته شد، یو پی اس مودم خود انواع و برندهای مختلفی دارد و قیمت یو پی اس مودم نیز به نوع و برند آن وابسته است. از آنجا که یو پی اس مودم معمولا در توانهای پایین خریداری میشود، خیلی نیازی نیست که نگران قیمت آن باشید و معمولا هر شخصی حتی برای مصارف خانگی هم میتواند این محصول را تهیه کند.
تنها چیزی که باید در هنگام خرید یو پی اس برای مودم به آن توجه داشته باشید این است که خرید را از مراکز معتبر و نمایندگیهای رسمی انجام دهید. در صورت خرید از مراکز نامعتبر، جدا از اینکه احتمالا محصولی که تهیه میکنید فیک یا دست دوم است، همچنین خدمات پس از فروش برای شما فعال نشده و احتمالا هم محصول با قیمت بسیار بالاتر از قیمت واقعی به شما فروخته خواهد شد.
راهکار مطمئن قطعی برق و اینترنت برای کاربران حرفهای
برای کاربران حرفهای که به اینترنت پایدار در هر شرایطی وابستهاند، انتخاب و استفاده از یک یو پی اس برای مودم، راهکاری قطعی و کارآمد است. با توجه به محدودیتهای سیستمهای برق اضطراری دکلهای مخابراتی و حساسیت مودمها به نوسانات برق، استفاده از یو پی اس باتری داخلی با طراحی اختصاصی، علاوه بر اینکه امکان حفظ اتصال اینترنت را فراهم میکند، از تجهیزات شبکه در برابر آسیبهای ناشی از قطعی یا نوسانات برق هم محافظت میکند.
برای تجربه اینترنتی پایدار و محافظت از تجهیزات شبکه، خرید یو پی اس مودم اینترنت با کیفیت از مجموعه تخصصی هانیکا بهترین انتخاب برای کاربران حرفهای است.