بالا
ورود به حساب کاربری
ثبت نام کنید
ارسال این مطلب برای دوستان

خاطرات فوتبالی با نیهات قهوه چی؛ مهاجم تیزپای بشیکتاش، سوسیداد و ویارئال

نویسنده : خبرگزاری فوتبال ایران ؛ پارس فوتبال
تعداد نظرات کاربران : ۰ نظر
تاریخ انتشار : یکشنبه 18 خرداد 1404 | 13:39


یکی از مهاجمان خطرناک فوتبال ترکیه، نیهات قهوه چی نام دارد که پس از کشف توسط جان توشاک در بشیکتاش، توسط این مربی به فوتبال اسپانیا معرفی شد و توانست دو فصل بسیار موفق را به همراه دو باشگاه سوسیداد و ویارئال داشته باشد. قهوه چی، یکی از اعضای ترکیه خاطره‌ساز جام جهانی ۲۰۰۲ بود اما فقط در دو بازی این تورنمنت به میدان رفت. با این حال، نیهات در یورو ۲۰۰۸ درخشید و موفق به گلزنی در یک تورنمنت ملی شد.

یکی از مهاجمان خطرناک فوتبال ترکیه، نیهات قهوه چی نام دارد که پس از کشف توسط جان توشاک در بشیکتاش، توسط این مربی به فوتبال اسپانیا معرفی شد و توانست دو فصل بسیار موفق را به همراه دو باشگاه سوسیداد و ویارئال داشته باشد. قهوه چی، یکی از اعضای ترکیه خاطره‌ساز جام جهانی ۲۰۰۲ بود اما فقط در دو بازی این تورنمنت به میدان رفت. با این حال، نیهات در یورو ۲۰۰۸ درخشید و موفق به گلزنی در یک تورنمنت ملی شد.

طرفداری | نیهات قهوه چی (Nihat Kahveci) زاده ۲۳ نوامبر ۱۹۷۹ در شهر استانبول ترکیه است. او در پست‌های مهاجم نوک و سایه، به همراه وینگر چپ بازی می‌کرد. او فوتبال را از دوران نوجوانی شروع کرد و ستاره تیم فوتبال دبیرستانش بود. او در سال ۱۹۹۴ به باشگاه اِسنلر اسپورت پیوست و پس از دو سال، توسط استعدادیاب‌های باشگاه بشیکتاش برگزیده و راهی این تیم شد. نیهات در سال ۱۹۹۷، با توصیه جان توشاک، سرمربی وقت بشیکتاش به تیم اصلی آن رسید. نخستین بازی این بازیکن برای بشیکتاش، دیدار برابر بورسا اسپور در هفته ۱۲ سوپرلیگ ترکیه بود. او گلزنی را از دیدار برابر ترابوزان اسپور شروع کرد و در نخستین فصلش در بشیکتاش، آمار ۱۸ بازی و چهار گل را به ثبت رساند. او در فصول بعدی حضورش در این باشگاه به آمارهای ۳۶ بازی، هشت گل و چهار پاس گل در فصل ۹۹-۱۹۹۸، ۳۴ بازی، هفت گل و چهار پاس گل در فصل ۰۰-۱۹۹۹، ۴۳ بازی، هشت گل و ۱۱ پاس گل در فصل ۰۱-۲۰۰۰ و ۱۴ بازی، شش گل و شش پاس گل در فصل ۰۲-۲۰۰۱ رسید. یک قهرمانی جام حذفی و سوپرکاپ ترکیه، از دستاوردهای نیهات در بشیکتاش بود.

نیهات قهوه چی در سوسیداد

تأکید جان توشاک، سرمربی وقت سوسیداد در نقل و انتقالات زمستانی سال ۲۰۰۲ باعث شد تا شاگرد سابق در بشیکتاش با پنج میلیون یورو راهی لالیگای اسپانیا شود. نیهات در نخستین تجربه خود در فوتبال اسپانیا، در هفته ۲۲ لالیگا، جانشین ژابی آلونسو در ترکیب سوسیداد شد. او در هفته ۲۷ برابر رایو وایکانو، نخستین گلش با پیراهن سوسیداد را تجربه کرد و در نهایت به آمار ۱۱ بازی و یک گل رسید. او فصل ۰۳-۲۰۰۲ را مقتدرانه شروع کرد و در بازی هفته نخست تیمش در دربی باسک برابر اتلتیک بیلبائو، دو گل زد و یک پاس گل داد تا ستاره سوسیداد شود. ثبت چهار بریس دیگر، به همراه گلزنی برابر بارسلونا و اتلتیکو مادرید، این بازیکن را به آمار ۳۶ بازی، ۲۳ گل و پنج پاس گل رساند. نیهات با شش گل‌زده کمتر از روی ماکای، دومین گلزن برتر لالیگای این فصل بود و به همراه دارکو کوواچویچ، خط حمله خطرناکی را در تیم باسکی شکل داده بود. یک خبرنگار اسپانیایی، زوج این مهاجم ترک و دارکوی صرب را به «کوچک و بزرگ» تشبیه کرده بود زیرا دارکو، قدی ۱۸۷ سانتی‌متری داشت و نیهات، ۱۷۵ سانتی‌متری بود. او سه فصل دیگر در سوسیداد حضور داشت و به آمارهای ۴۰ بازی، ۱۴ گل و شش پاس گل در فصل ۰۴-۲۰۰۳، ۲۳ بازی و ۱۳ گل در فصل ۰۵-۲۰۰۴ و ۳۲ بازی، هفت گل و یک پاس گل در فصل ۰۶-۲۰۰۵ رسید.

نیهات قهوه چی در ویارئال

این بازیکن که در طول حضورش در سوسیداد، پیشنهادات کلان باشگاه‌های روسی را به دلیل نیاز تیمش به او، رد کرده بود، در سال ۲۰۰۶ راهی ویارئال شد. نخستین بازی نیهات در ویارئال به هفته نخست لالیگا و دیدار با رئال مادرید بازمی‌گردد. او پس از ثبت ۱۳ بازی، چهار گل و یک پاس گل، به دلیل برخوردی در تمرینات با هم‌تیمی‌اش، خاوی ونتا، دچار مصدومیت سخت رباط صلیبی شد و فصل را به صورت کامل از دست داد. او پس از بازگشت به میادین، فرم بسیار خوب خود را بازیافت و با آمار ۴۲ بازی، ۲۱ گل و هفت پاس گل، ستاره بی‌چون و چرای ویارئال در کنار رابرت پیرس شد. بریس در دو بازی رفت و برگشت لالیگا برابر اتلتیکو مادرید در کنار بازی‌های درخشان در جام یوفا، از جمله لحظات مهم نیهات در این فصل بودند. نیهات در فصل بعدی حضورش در ویارئال، به دلیل مصدومیت، فرم خوبش را از دست داد و به آمار ۲۳ بازی و سه پاس گل رسید. پس از پایان دوران موفق حضور در فوتبال اسپانیا، نیهات به باشگاه نخستین خود یعنی بشیکتاش بازگشت. او در دو فصل حضور خود، آمارهای ۳۱ بازی، پنج گل و دو پاس گل در فصل ۱۰-۲۰۰۹ و ۲۱ بازی، چهار گل و دو پاس گل در فصل ۱۱-۲۰۱۰ را به ثبت رساند. نیهات پس از درگیری با ریکاردو کوارشما در یکی از بازی‌های بشیکتاش، حواشی بسیاری را تجربه کرد تا در ماه مِی ۲۰۱۱، قراردادش، پس از توافقی دوجانبه فسخ شود. گل این بازیکن از فاصله ۲۵ متری در لیگ اروپا برابر پورتو، آخرین گل دوران حرفه‌ای او شد زیرا نیهات پس از فسخ قرارداد با بشیکتاش، از دنیای فوتبال خداحافظی کرد.

نیهات قهوه چی در بشیکتاش

این بازیکن که در تیم‌های ملی زیر ۲۱ سال و زیر ۱۸ سال ترکیه بازی کرده بود، در سال ۲۰۰۰، نخستین بازی ملی خود در مقطع بزرگسالان را برابر سوئد به ثبت رساند. نیهات که دوران موفقی را در رده باشگاهی می‌گذراند، تنها در دو بازی ترکیه دوست‌داشتنی جام جهانی ۲۰۰۲ به میدان رفت و نقش پررنگی در عنوان سومی کشورش نداشت. او در جام کنفدراسیون‌های سال ۲۰۰۳ نیز در لیست کشورش قرار داشت اما در هیچ مسابقه‌ای بازی نکرد. نیهات برای تورنمنت بعدی خود در رده ملی تا سال ۲۰۰۸ و مسابقات یورو منتظر بود. یورو ۲۰۰۸، صحنه‌ای برای درخشش این بازیکن در رده ملی بود. او پس از یک پاس گل برابر سوئیس، در دیدار برابر سوئیس بریس کرد و نقش مهمی در صعود ترکیه به دور بعدی داشت. او به دلیل مصدومیت، دیدار نیمه نهایی برابر آلمان را از دست داد تا برخی مفسران، نبود این مهاجم سرعتی را یکی از دلایل عدم صعود ترکیه به فینال یورو بدانند. دیدار ترکیه و آذربایجان در سال ۲۰۱۰، آخرین بازی ملی این بازیکن بود. دوران ملی این بازیکن با ۶۹ بازی، ۱۹ گل و ۱۲ پاس گل به پایان رسید.

نیهات قهوه چی در تیم ملی ترکیه


از سری خاطرات فوتبالی

یان دال توماسون؛ عقرب سفید دانمارکی با سابقه بازی در میلان، نیوکاسل، فاینورد و ویارئال

رینالدو کروزادو؛ هافبک پرویی استقلال تهران، از درخشش در کوپا آمریکا تا بازی در سری‌آ

لوک نیلیس؛ بهترین زوج رونالدو و نیستلروی در خط حمله و آقای گل دو دوره متوالی فوتبال هلند

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *