ماروتا: باوجود بیمهری دولت، میلان و اینتر آماده سرمایهگذاری هنگفتی برای ساخت ورزشگاه هستند
منبع : طرفداری
طرفداری | جوزپه ماروتا، رئیس باشگاه اینتر، در مصاحبهای مفصل به بررسی مسائل مختلف مربوط به نراتزوری و فوتبال ایتالیا پرداخت. او ضمن اشاره به مشکلات ساخت استادیومهای جدید در ایتالیا، به تفاوت فاحش درآمد باشگاههای ایتالیایی با سایر باشگاههای اروپایی اشاره کرد و خواستار ایجاد تعادل در این زمینه شد.
میلان و اینتر پیشنهاد خود را برای خرید سن سیرو و مناطق اطراف آن به منظور ساخت ورزشگاه جدید مشترک ارائه کردهاند. با این حال، این روند بار دیگر و بلافاصله متوقف شد، زیرا دادستانی میلان تحقیقاتی را آغاز کرد تا اطمینان حاصل کند که فروش این منطقه با اجازه دادن به باشگاهها برای خرید آن در شرایط مطلوب، به بودجه عمومی آسیب نمیرساند. ماروتا در رویدادی که توسط روزنامه Il Sole 24 Ore برگزار شد، گفت:
در ۱۰ سال گذشته، ۱۵۳ استادیوم در اروپا ساخته شده که تنها ۳ مورد آن در ایتالیا بوده است. روند اداری در کشور ما پیچیده است. یک روز پس از ارائه پیشنهاد خرید، شکایتی به دادستانی ارائه شد که به درستی اقدام کرد. ما با موقعیتهای مختلفی روبرو هستیم که از سرمایهگذاری واقعی دور هستند. اینتر و میلان آماده سرمایهگذاری سنگین هستند، باوجود اینکه ایتالیا تنها کشوری است که در آن هیچ کمکی از طرف دولت وجود ندارد. من بیشتر نسبت به روند اداری بدبین هستم، باید به زمانبندیهای مشخص پایبند بود، زیرا سرمایهگذاران خیلی نمیتوانند صبر کنند. اگر خانواده ژانگ نبودند، اینتر با مشکلات مهمی مواجه میشد
تحولات سالهای اخیر در سیستم فوتبال؟ من تغییراتی را از نظر فوتبالی و همچنین از نظر مالکان شاهد بودهام. خوشبختانه امروز مالکان غیر ایتالیایی وارد شدهاند. تصور کنید اگر ژانگ و اوکتری در اینتر و همچنین صندوق الیوت در میلان نبودند، در مشکلات بسیار بزرگی قرار میگرفتیم. اکنون ۸ مالک آمریکایی و ۱۱ مالک غیرایتالیایی وجود دارد، در حالی که در سال ۲۰۱۱ همه مالکان ایتالیایی بودند. به نظر میرسد که تجارت در ایتالیا روندی نزولی را طی میکند. در گذشته، مدل پشتیبانی رایج بود، مانند جیووانی بورگی در شهر وارسه که هم در بسکتبال و هم در فوتبال سرمایهگذاری میکرد. تفاوت در این بود که آن زمان مدیران مالی و مدیران اجرایی وجود نداشتند، بلکه حسابدارها امور مالی را برعهده داشتند. در پایان فصل، مالک باشگاه از حسابدار میپرسید، ‘چقدر ضرر کردیم؟’ و زیانها را جبران میکرد. در آن زمان، نتیجه ورزشی از مسائل مالی و ترازنامه باشگاه مهمتر بود. خوشبختانه، امروز شرایط متفاوت است، حتی از نظر اخلاقی. امروزه پول زیادی در فوتبال جریان دارد و بازیکنان دستمزدهای بالایی میگیرند که باید تعدیل شود. حالا صندوقهای سرمایهگذاری به ایتالیا میآیند نه برای توزیع پول، بلکه برای تمرکز بر پایداری و ثبات. من با صندوقی در ارتباطم که باید از آنها تمجید کنم. آنها با احتیاط وارد شدند و بلافاصله پایداری مالی را در اولویت قرار دادند، اما حضوری آرام دارند و به مدیریت اجازه میدهند کارشان را به خوبی انجام دهند. آنها با رویکردی هوشمندانه، کل بخش ورزشی باشگاه را حفظ کردند. ما به طور مداوم با آنها در مورد مسائل مدیریتی، مالی و اداری ارتباط داریم. علاوه بر این، امروز شاهد دو باشگاه هستیم که پروژههای مهمی مثل ساخت استادیوم را دنبال میکنند. اوکتری بر تفویض اختیار تمرکز دارد، هرچند که تأکید میکنم ارتباط ما روزانه است، بهخصوص در تصمیمگیریهای مهم. تفویض اختیار یعنی مسئولیتپذیری، پس باید شجاعت پذیرش مسئولیت را داشت. من همیشه شجاعت تصمیمگیری داشتهام که ناشی از تجربههای موفق گذشتهام است و به من اعتمادبهنفس میدهد. در هر باشگاهی که بودهام، اختیار تصمیمگیری داشتهام و این برایم یک اصل اساسی است. من هرگز نمیتوانم در باشگاهی کار کنم که به من اختیار ندهد. برای رقابت با تیمهای اروپایی، باید درآمدها افزایش پیدا کنند
وضعیت اینتر؟ به عنوان رئیس باشگاه، معتقدم حضور به موقع در لحظات حساس، اهمیت زیادی دارد. ما در حال حاضر در سه جام حضور داریم و در ماه ژوئن هم جام باشگاههای جهان شروع میشود که اینتر و یوونتوس به عنوان نمایندگان ایتالیا در آن شرکت میکنند. چهارشنبه در نیمه نهایی کوپا ایتالیا به مصاف میلان میرویم، در لیگ هم با ۳ امتیاز اختلاف از ناپولی پیش هستیم که البته فاصله زیادی نیست و هفته آینده هم با بایرن مونیخ بازی داریم. موفقیتهای ما به این دلیل است که مالک باشگاه، تیم برنده ما را چه در زمین و چه خارج از آن، دست نخورده باقی گذاشت و ما به مسیر موفقیت خود ادامه دادیم. در حال حاضر موقعیت بسیار خوبی داریم که باعث افتخار ماست. سعی میکنیم در همه رقابتها بهترین عملکرد را داشته باشیم. خوشبختانه از نظر مالی هم وضعیت خوبی داریم. من یک ایتالیایی ملیگرا هستم، اما نمیتوانم این آمار را نادیده بگیرم: ما تا به حال ۱۰ بازی در لیگ قهرمانان اروپا انجام دادهایم و حدود ۱۰۰ میلیون یورو درآمد کسب کردهایم. اگر قهرمان اسکودتو شویم، بعد از ۳۸ بازی حدود ۹۵ میلیون یورو به دست میآوریم. باید بین فوتبال ایتالیا و فوتبال اروپا تعادل برقرار کنیم. امیدوارم بتوانیم بدون حاشیه و جنجال، پیشرفت کنیم. تفاوت فوتبال ایتالیا و اروپا در درآمد حاصل از حق پخش تلویزیونی، روز مسابقه و استادیوم است. سال گذشته از نظر تعداد تماشاگران و درآمد، در رتبه اول قرار گرفتیم و ۸۰ میلیون یورو درآمد داشتیم. با این حال، رقبای اروپایی ما ۶۰-۷۰ میلیون یورو از ما جلوتر هستند. به همین دلیل به استادیوم جدید نیاز داریم تا بتوانیم داراییهای باشگاه را افزایش دهیم، امکانات بهتری برای هواداران فراهم کنیم، حس تعلق را تقویت کنیم و از صبح تا شب، فضایی برای لذت بردن از فوتبال ایجاد کنیم. فوتبال علاوه بر جنبه ورزشی، کارکرد اجتماعی هم دارد.