ناهید کیانی و راز کسب مدال در المپیک پاریس؛ ۴ ماه موبایل را کنار گذاشته بودم
منبع : طرفداریطرفداری | ناهید کیانی در این روزها با مصدومیتی جدی از ناحیه دست مواجه شده، در لایوی که دیشب با دکتر خسرو حمزه، عضو انجمن روانشناسی آمریکا و روانشناس تیمهای ملی در برخی رشتههای ورزشی در خصوص اهمیت تمرین ذهن و تاثیر آن در موفقیت صحبت کرد.
ناهید کیانی در لایو با دکتر خسرو حمزه گفت:
من قسمت زیادی از موفقیتم را در مسائل روانی میبینم. خیلی تاثیر دارد که رقبا و حریفانتان را یکبار قبلاً در ذهن خودتان مرور کرده باشید و اتفاقات مسابقه را در ذهن خودتان تجربه کرده باشید و برای حوادث مختلف آماده باشید. اگر در مسابقه عقب افتادید یا مسائل داوری پیش میآید، اگر قبلاً در ذهن خودمان بررسی کرده باشیم، راحتتر میتوانیم با این مسائل کنار بیاییم. تمرینات روانی دقیقاً مثل تمرینات جسمی مهم است. تصویرسازی و ریلکسیشین نیاز به یک راهنما و مشاور دارد؛ چون تایم دارد. مثلاً قبل از خواب نباید تصویرسازی کرد چون روی خواب تاثیر میگذارد. تمرینات روانی هم نیاز به تایم طولانی ندارد و ذهن هم مانند جسم نیاز به استراحت دارد و خسته میشود.
او در خصوص مبارزه با کیمیا علیزاده گفت:
من در مسابقه اولم در المپیک را رفاقت و رقابت را در ذهنم جدا کردم. به خودم قبولاندم که در ورزش فقط رقابت وجود دارد و دوستیها از بین نمیرود. دوری از شبکههای اجتماعی بسیار به من کمک کرد چیزی که در المپیک توکیو از آن ضربه خوردم. در آن المپیک مدام پیامهای مردم را میخواندم و نظرات مردم درباره کوچکترین مسائل رصد میکردم و مدام به آن فکر میکردم چون بزرگترین هدفم خوشحالی مردم بوده و به همین نظراتشان برایم مهم است و در المپیک توکیو اشتباه کردم و نظرات را خیلی دنبال میکردم و به آنها فکر هم میکردم. مدام اخبار و حواشی را میخواندم و نتوانستم خودم را از شبکههای اجتماعی دور کنم. همه مرا تنها میدیدند اما آن فشار و باری که روی من بود را هیچکس نمیدیدید. دوست داشتم از آن همه فشار خلاص شوم و متاسفانه در همان بازی اول این اتفاق افتاد و شکست خوردم. اما در المپیک پاریس کاملاً از شبکههای اجتماعی دور شدم و ۴ کاه هیچ اخباری را دنبال نمیکردم. تمام تمرکز روی خودم بود و نتیجهاش را هم دیدم.
ناهید کیانی گفت:
برخی میپرسند چند سال تکواندو کار کنم قهرمان جهان میشوم؟ با این تفکرات تا ۱۰۰ سال دیگر هم نمیتوانید قهرمان شوید. برای موفقیت نباید تایم مشخص کرد. مثل این میماند که شما برای یک بازه زمانی کوتاهی بخواهید چیزی را به دست بیاورید که غیرمنطقی است. شما یک مسیری را بروید، در این مسیر شما را هل میدهند و از پل به پایین پرت میشوید و خب باید با تلاش خود بالا بیایید. یادم میآید در مسابقهای آسیایی باید حتماً مدال طلا میگرفتم اما در فینال ناداوری شد و من دوم شدم. بادم میآید در اتاق به خودم میگفتم با این وضعیت هیچی نمیشوی و مدال هم نمیگیری اما نیم ساعت بعد تغییر کردم و آدم دیگری شدم. خدا میخواهد صبرتان را بسنجد اگر در مسیر ماندی و ادامه دادید؛ یعنی قابلیت رسیدن به آن هدف مهم را داری فقط تایم آن ممکن است طولانیتر شود.
ناه۹ید کیانی درباره قد کوتاهترش نسبت به رقبایش گفت:
درسته که در وزن من قد بقیه رقبا بلندتر است اما این یک مزینت است نه معیار. یادم میآید حریف تونسی را بهقدری پایم را بلا آورده بودم و بهصورت او ضربه زدم که پایم کش آمده بود.
ناهید کیانی دوباره درباره برتری مقابل کیمیا علیزاده در المپیک پاریس ۲۰۲۴ گفت:
در بازی با کیمیا علیزاده اصلاً به تایم توجه نمیکردم. یعنی ۴ ثانیه برایم ۴۰ ثانیه بود. خودم را بارها و بارها روی سکوی المپیک و بهدستآوردن مدال تصور کرده بودم و ذهن من آماده این قضیه بود. با اینکه راند دوم هم عقب بودم، مهم نبود و ذهنیت من در آن لحظه این بود که به هر قیمتی باید بازی ببرم. حتی اگر یک ثانیه هم مانده بود، آن تایم برایم یک ثانیه نبود.