برگزاری به موقع انتخابات فدراسیونهای ورزشی از وعده تا عمل/ وزارت ورزش کجای کار است؟
منبع : خبرگزاری میزانخبرگزاری میزان –
تعیین سرپرست برای فدراسیونهای ورزشی بعد از پایان دوره ۴ ساله ریاست، یکی از راهکارهای دنیامالی بعد از رسیدن به وزارت ورزش بود که در همان بدو طرح شدن انتقادات زیادی از سوی رسانهها به آن شد، موضوعی که پس از اعتراضات فراوان با واکنش مسئولان وزارتخانه روبرو شد و عنوان کردند که قرار نیست این اتفاق برای تمام فدراسیونها رخ دهد که اینهم جای تأمل دارد.
با وجود اینکه احمد دنیامالی، وزیر ورزش، بر کوتاه بودن دوران سرپرستی و مغایر نبودن قرار گرفتن سرپرست بر رأس کار فدراسیونها تأکید داشته و سیدمحمدشروین اسبقیان، معاون توسعه قهرمانی وزارت ورزش نیز بر تعیین تکلیف انتخابات فدراسیونها در حداکثر ۶۵ روز خبر داد، اما در عمل مشاهده میشود که این اقدام صورت نپذیرفته و حضور سرپرستان نیز مانع مهرهچینی نمیشود و خود سرپرست تبدیل به مهره و مدعی جدیدی میشود!
وزیر ورزش و جوانان چندی پیش اظهار کرده بود: پیگیر هستیم که وقتی یک رئیس فدراسیون دوران ۴ ساله ریاستش تمام شد، برود تا اقدام به تعیین سرپرست کنیم. دوره سرپرستی باید کوتاه باشد؛ میخواهیم اول از همه قانون را رعایت کنیم چون وقتی قانونمدار باشیم میتوانیم در توسعه ورزش قهرمانی و همگانی موفق باشیم. وعده برگزاری ۶۵ روزه انتخابات به کجا رسید؟
سیدمحمدشروین اسبقیان، معاون توسعه ورزش قهرمانی وزارت ورزش و جوانان نیز ضمن صحبت در مورد مجمع انتخابات چند فدراسیون ورزشی و تأکید بر برگزاری آنها تا پایان سال، گفته بود: طبق وعده معاونت قهرمانی وزارت ورزش و جوانان قرار است تمام فرآیند انتخابات فدراسیونها زیر ۶۵ روز انجام شود.
باید دید وزارتخانه چه میزان در انجام این وعده تا پایان سال موفق خواهد بود و مجامع انتخاباتی ۶ فدراسیون باقی مانده به کجا خواهد رسید. در حال حاضر ۶ فدراسیون ورزشی تحت هدایت سرپرست اداره میشوند که در میان آنها شطرنج و کاراته سابقه طولانی و همچنان بیپایانی دارند!
به نظر میرسد ضرورت دارد وزارت ورزش و جوانان، فرآیند انتخاب سرپرست، اعلام آگهی انتخابات و بررسی تایید صلاحیتها و در نهایت تعیین زمان مجمع انتخاباتی با همکاری هیئت رئیسه فدراسیونها را تسهیل و تسریع کند تا از طولانی شدن این فرآیند جلوگیری شود. ظهور مدعیان جدید با شروع بلاتکلیفی
یکی از ایراداتی که به برگزاری دیرهنگام انتخابات فدراسیونها میشود ایجاد وقفه در اجرای برنامههای آن رشتههاست به خصوص در فدراسیونهایی که به نسبت عملکرد موفقی را داشتهاند و این وقفه به نوعی باعث ایجاد سکته در تداوم روند موفقیت آنها میشود، وقفهای که شاید باعث بازگشت آن رشته به نقطه اولیه شود.
این در حالی است که حتی هیئت رئیسه برخی فدراسیونها به عنوان تصمیمگیرنده اصلی نیز در اواخر دوره ریاست تاریخ پیشنهادی برگزاری مجمع انتخاباتی را به وزارت ورزش اعلام کردهاند، اما خبری از تأیید آن نیست.
از سوی دیگر بلاتکلیفی موجود باعث پیدایش مدعیان جدید میشود چراکه تعدد کاندیداها موجب رایزنیهای خارج از عرف میشود و باعث میشود شاید افرادی که صلاحیت اولیه آنها نیز تأیید نشده با معرفی خود به عنوان کاندیدای ریاست فدراسیون به دنبال گرفتن امتیاز برای خود باشند. در حالی که بررسیها نشان میدهد این افراد حتی شرایط اولیه و استانداردهای لازم برای حضور در انتخابات را هم ندارند.
به نظر میرسد وزارت ورزش و جوانان که بارها بر لزوم برگزاری بهموقع انتخابات فدراسیونها تأکید کرده، این بار نیز باید با اعلام زمان انتخابات فدراسیونهای در انتظار به بیاخلاقیها و بروز حواشی بیمنطق پایان دهد و فصل جدیدی از آرامش و اتحاد را برای ورزش کشور رقم بزند. مطالبهای که خانواده تمام رشتههای ورزشی، این روزها چشمانتظار تحقق آن هستند. بیتوجهی وزارت ورزش به تاریخهای پیشنهادی برگزاری انتخابات
وزارت ورزش اگر خواستار ایجاد آرامش در ورزش است باید به وعده برگزاری انتخابات زیر ۶۵ روز عمل کند موضوعی که حداقل تاکنون در فدراسیونهای تحت سرپرستی دیده نشده و به نظر میرسد قرار هم نیست شرایط آن تغییر پیدا کند چراکه همچنان شاهد هستیم اسامی تایید صلاحیتها و زمان برگزاری مجامع آنها نامعلوم است و برخی از فدراسیونها نیز که تاریخی را برای مجمع اعلام کردهاند، از سوی وزارت ورزش و جوانان تایید نشده است.
فدراسیون شطرنج نزدیک به ۲۲ ماه است که رئیس ندارد و پس از استعفاء حسن تأمینی از ریاست این فدراسیون، در خردادماه ۱۴۰۲ شهرام عظیمی به عنوان سرپرست این فدراسیون معرفی شد و نتوانست مجمع انتخاباتی را برگزار کند و بعد از ۶ ماه، فرصت به سرپرستی شادی پریدر رسید. او حدود ۱۰ ماه سرپرستی این فدراسیون را برعهده داشت و بعد از او نیز محمودرضا امیاری وارد عمل شد و در تاریخ ۲۱ مهرماه به عنوان سرپرست فدراسیون شطرنج معرفی شد و قرار است انتخابات این فدراسیون در تاریخ ۱۴ بهمن برگزار شود، به شرطی که برای چندمین بار منتفی نشود!
انتخابات فدراسیون کاراته ۲۲ اسفندماه سال ۱۴۰۱ برگزار و سیدحسن طباطبایی بار دیگر به عنوان رئیس انتخاب شد اما پس از پایان انتخابات، هومان عسگری دیگر کاندیدای تایید صلاحیت شده در انتخابات به دلیل طی نشدن فرآیند اطلاعرسانی حضور در مجمع به او از طریق مراجع قضایی شکایت کرد و در نهایت انتخابات فدراسیون کاراته باطل شد و پس از مدتی مزدا صوفی در تاریخ ۶ آبانماه به عنوان سرپرست فدراسیون کاراته معرفی شد.
شکل گرفتن فدراسیون روئینگ که حاصل یک دعوای درون خانوادگی در وزارت ورزش بود با حواشی زیادی همراه شد و پس از جدایی و استقلال این رشته از فدراسیون قایقرانی، احمد دنیامالی وزیر ورزش و جوانان، محسن شادی را به عنوان سرپرست این فدراسیون در تاریخ ۱۰ مهرماه معرفی کرد. در حال حاضر مجامع استانی این فدراسیون در حال برگزاری است تا با تکمیل اعضای مجمع، انتخابات روئینگ هم برگزار شود.
فدراسیون اسکی و ورزشهای زمستانی به مدت ۴ سال زیر نظر عباس نظریان ریاست این فدراسیون هدایت میشد که سرانجام در تاریخ ۲۰ دیماه، وزیر ورزش و جوانان، مهران تیشهگران را به عنوان سرپرست این فدراسیون معرفی کرد.
در فدراسیون پزشکی ورزشی نیز غلامرضا نوروزی دوره ۴ سالهاش به پایان رسید و وزیر ورزش در تاریخ ۱۷ دیماه، محمد اسدمسجدی را به عنوان سرپرست این فدراسیون معرفی کرد.
فدراسیون بدنسازی و پرورش اندام هم که ۴ سال پرافتخار را با عبدالمهدی نصیرزاده تجربه کرد و طبق سیاست وزارت ورزش و جوانان مبنی بر انتخاب سرپرست، جلال نادمی در تاریخ ۱۵ دیماه به عنوان سرپرست این فدراسیون از سوی وزیر معرفی شد.
از سوی دیگر در حالیکه حدود ۵ ماه از ثبتنام کاندیداهای ریاست این فدراسیون میگذرد، اما هنوز نه تنها خبری از اعلام تاریخ مجمع انتخاباتی این فدراسیون نیست بلکه هنوز اسامی واجدین شرایط برای رقابت در مجمع نیز اعلام نشده است. اتفاقی که وعده برگزاری ۶۵ روزه انتخابات فدراسیونهای ورزشی از سوی وزارت ورزش را با تردیدهای جدی و اما و اگرهای نگرانکننده روبرو خواهد کرد.
انتهای پیام/