بالا
ورود به حساب کاربری
ثبت نام کنید
ارسال این مطلب برای دوستان

نگاهی به میراث نصیرشلال برای وزنه‌برداری ایران

منبع : خبرگزاری ایرنا
تعداد نظرات کاربران : 0 نظر
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۴ دی ۱۴۰۳ | ۸:۴۰

به گزارش ایرنا، نصیرشلال از ۲۲ اسفند سال ۱۴۰۱ هدایت تیم ملی وزنه‌برداری را بر عهده گرفت و توانست در ۲ مسابقه قهرمانی آسیا، ۲ قهرمانی جهان، بازی‌های المپیک و بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو همراه تیم ملی حضور پیدا کند.

او پس از کناره‌گیری از تیم ملی در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، اعلام کرد: هیچ مشکلی با مسئولان نداشتم و این کناره‌گیری تنها یک تصمیم شخصی بود. من زندگیم را مدیون وزنه‌برداری می‌دانم و در این مدت تلاش کردم بخشی از دینم را به این رشته ادا کنم.

اما مهمترین میراث نصیرشلال برای تیم ملی وزنه‌برداری چه بود و قهرمان المپیک لندن چه اقداماتی را در این ۲۲ ماه انجام داد؟

نگاهی به میراث نصیرشلال برای وزنه‌برداری ایران

نظم و انضباط تیمی و پایان سالارها

نواب نصیرشلال در نخستین اردوی تیم ملی تمام ظرفیت‌های وزنه‌برداری ایران را به اردو فراخواند. ۲ ماه بعد از حضور نصیرشلال، تیم ملی وزنه‌برداری ایران موفق به کسب عنوان نخست قهرمانی آسیا در سال ۲۰۲۳ در جینجو کره‌جنوبی شد. در آن دوره از مسابقات بزرگانی مانند کیانوش رستمی و سهراب مرادی حضور داشتند اما نتایج آنان نشان داد که این ۲ قهرمان از روزهای خوب خود فاصله دارند.

نصیرشلال که حضور مستمر در اردو و شرکت در رکوردگیری را شرط اساسی ملی‌پوش شدن اعلام کرده بود، مقابل بهانه‌گیری‌های رستمی کوتاه نیامد و در نهایت قهرمان کرمانشاهی وزنه‌برداری ایران از جمع ملی‌پوشان اعزامی به مسابقات جهانی ریاض خط خورد. رستمی تیر ماه سال گذشته به بهانه مصدومیت در رکوردگیری تیم ملی وزنه‌برداری حضور پیدا نکرد.

سهراب مرادی نیز بعد از ناکامی در مسابقات قهرمانی آسیا عملا خود را بازنشسته کرد و چند ماه بعد به کادر فنی تیم ملی اضافه شد.

شرط رکوردگیری برای ملی‌پوش شدن تا آخرین روزهای حضور نصیرشلال در تیم ملی پابرجا بود تا جایی که رضا دهدار به خاطر مصدومیت و شرکت نکردن در رکوردگیری مسابقات جهانی ۲۰۲۴ بحرین را از دست داد.

نگاهی به میراث نصیرشلال برای وزنه‌برداری ایران

جوانگرایی و پوست‌اندازی تیم ملی

یکی از مهمترین و ماندگارترین اقدامات نصیرشلال در تیم ملی وزنه‌برداری ایران راهبرد جوانگرایی بود. در زمان حضور این مربی در تیم ملی میانگین سنی تیم حدود ۲۷ سال بود که در پایان حضور وی این عدد به ۲۳ سال رسید. در مسابقات جهانی ۲۰۲۴ بحرین مهدی کرمی با ۲۶ سال سن مسن‌ترین ملی‌پوش و ابوالفضل زارع با ۱۸ سال جوان‌ترین پولامرد ایران در این دوره از پیکارها بود.

نصیرشلال با فراخواندن جوانان به اردوی تیم ملی نوعی ریسک انجام داد که موجب ارتقا رکورد آنان شد تا جایی که در مسابقات جهانی بحرین افزایش رکورد جوانانی مانند آریا پایدار، علیرضا نصیری، علیرضا معینی و ابوالفضل زارع کاملا مشهود بود.

همچنین علیرضا یوسفی در بحرین بعد از یک دهه به مدال طلای فوق‌سنگین رسید. علی داودی و مهدی کرمی از دیگر نفراتی بودند که افزایش رکورد آنان در دوران نواب نصیرشلال بسیار چشمگیر بود. داودی به نشان نقره دسته فوق‌سنگین و مهدی کرمی نیز به برنز دسته ۱۰۹ کیلوگرم رسید.

نگاهی به میراث نصیرشلال برای وزنه‌برداری ایران

نایب قهرمانی جهان

نواب نصیرشلال در نخستین تجربه خود موفق شد به عنوان قهرمانی آسیا در جینجو دست پیدا کند. تیم ملی چند ماه بعد از این عنوان مهم در مسابقات جهانی ۲۰۲۳ ریاض حضور پیدا کرد و تیم ایران با هدایت وی به عنوان سومی جهان رسید. کسب مدال طلای دسته ۸۹ کیلوگرم توسط میرمصطفی جوادی یکی از مهمترین اتفاقات رقابت‌های ریاض بود. جوادی با تصمیم نصیرشلال جایگزین کیانوش رستمی شده بود.

از دیگر اقدامات مهم نصیرشلال اعزام سه جوان به مسابقات قهرمانی سال ۲۰۲۴ آسیا در ازبکستان بود.

اما شاهکار نصیرشلال در وزنه‌برداری ایران کسب عنوان نایب قهرمانی با یک تیم جوان بود. تیمی که توانست مقتدرانه در جایگاه دوم پیکارهای جهانی ۲۰۲۴ بحرین قرار گیرد. اگر میرمصطفی جوادی در دوضرب اوت نشده بود قهرمانی ایران حتمی بود. تیم چین تنها با اختلاف ۶ امتیاز به عنوان قهرمانی رسید.

نگاهی به میراث نصیرشلال برای وزنه‌برداری ایران

اردوهای بی‌حاشیه

یکی از مهمترین نکات مثبت حضور نصیرشلال در تیم ملی وزنه‌برداری برگزاری اردوها با کمترین حاشیه بود. نظم و انضباط تیمی در کار نصیرشلال و تیم وی موجب شده بوده تا از قهرهای پرتعداد دوره‌های قبل خبری نباشد. همچنین رسانه‌ها در این دوره ۲۲ ماهه، کمتر اخباری را از تقابل ورزشکاران با سرمربی منتشر می‌کردند.

تنها حاشیه این دوره عدم حضور کیانوش رستمی در رکوردگیری بود که در نهایت منجر به حذفش از ترکیب تیم ملی از مسابقات جهانی و از دست رفتن رویای المپیک سوم، شد. رستمی نتوانست خود را با شرایط اردویی نصیرشلال تطبیق دهد و در نهایت نیز تصمیم گرفت تابعیت کوزوو را اختیار کند.

نگاهی به میراث نصیرشلال برای وزنه‌برداری ایران

ناکامی در بازی‌های المپیک و آسیایی

تیم ملی وزنه‌برداری با هدایت نواب نصیرشلال عازم بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲ هانگژو شد که در نهایت با کسب یک نشان نقره به کار خود پایان داد. وزنه‌برداران ایران از سال ۱۹۹۸ موفق به کسب نشان طلا شده بودند اما در هانگژو دست خالی چین را ترک کردند. علی داودی با کسب نشان نقره دسته فوق‌ سنگین تنها مدال‌آور ایران در هانگژو بود.

آخرین باری هم که تیم ملی در بازی‌های المپیک از کسب مدال ناکام ماند، در پکن ۲۰۰۸ بود اتفاقی که در پاریس ۲۰۲۴ نیز تکرار شد. تیم ایران سه سهمیه برای المپیک پاریس داشت که رضا دهدار نتوانست حد نصاب لازم را برای حضور در پاریس کسب کند و از سفر فرنگ جا ماند.

در المپیک ۲۰۲۴ پاریس علی داودی به عنوان چهارم دسته فوق سنگین و میرمصطفی جوادی به عنوان پنجم دسته ۸۹ کیلوگرم رسیدند.

نگاهی به میراث نصیرشلال برای وزنه‌برداری ایران

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *