هفتمین پیشکسوت فوتبال فارس حین بازی جان باخت
منبع : خبرگزاری ایرنامدیرعامل باشگاه پیشکسوتان استقلال مرودشت شامگاه پنجشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا افزود: زنده یاد حسن رفیع زاده در سن ۵۷ سالگی امروز عصر در دیداری که میان پیشکسوتان استقلال مرودشت و تیم بخش کامفیروز این شهرستان برگزارشد جان را به جان آفرین تسلیم و جامعه ورزش مرودشت را به سوگ نشاند.
یدالله حجار ادامه داد: رفیع زاده در لحظات پایانی بازی برای دقایقی به زمین آمد اما با اینکه زمان زیادی از حضورش در زمین نگذشته بود به زمین افتاد و تلاش دوستانش در کنارزمین برای احیای قلبی وی نتیجه ای نداد و متاسفانه بر اثر ایست قلبی جان باخت.
وی اضافه کرد: این فوتبالیست پیشکسوت سال های زیادی در تیم استقلال مرودشت سابقه بازی داشت و پیشتر نیز با تیم خلیج این شهر سابقه بازی در لیگ دسته یک کشور را در کارنامه داشت.
بازیکنان استان فارس که حین بازی فوتبال جان خود را از دست دادند
زنده یادان قاسم هژبر، داریوش بزرگ، حسن خاوری، شعبان فلامزری، رسول احمدی ، راطق زارعی و حسن رفیع زاده هفت بازیکن استان فارس بودندکه بعد از خداحافظی از دنیای حرفه ای فوتبال باز هم در جمع پیشکسوتان بازی کردند و جان خود را به دلیل حمله قلبی از دست دادند.
ایست قلبی در کمین ورزشکاران بالای ۳۵ سالٰ، چه باید کرد ؟
ایست قلبی از جمله موارد مهمی است که جان ورزشکاران به ویژه پیشکسوتان بالای ۳۵ سال را با خطرمواجه کرده است و این مشکل، بار دیگر جان یک فوتبالیست ۵۷ ساله را در مروشت گرفتٰ تا توصیه یک استاد دانشگاه به ورزشکاران را به دنبال داشته باشد.
در تمرینات قدرتی و استقامتی، ساختار قلب دستخوش تغییرات می شود
استاد دانشگاه شیراز در رشته تغذیه و فیزیولوِژی ورزشی پنجشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا گفت: قابلیت و توانایی در اجرای فعالیت ورزشی به کارایی و عملکرد دستگاه های مختلف بدن بستگی دارد، یکی از این دستگاه ها، دستگاه قلبی عروقی است.
دکتر اسکندر رحیمی بیان کرد: در تمرینات ورزشی طولانی مدت و منظم قدرتی و استقامتی، ساختار قلب دستخوش تغییراتی می شود که قلب ورزشکاران قدرتی و استقامتی را از قلب افراد غیر ورزشکار متمایز می سازد که به قلب ورزشکار معروف است و این تغییرات متفاوت از تغییرات پاتولوژی قلب است.
ورزشکارانی که دچار ایست قلبی می شوند ۲ دسته اند
این استاد دانشگاه ادامه داد: ورزشکارانی که دچار ایست قلبی می شوند به ۲ دسته بالای ۳۵ سال و زیر ۳۵ سال تقسیم می شوند و یک بحث عملی داریم که آنهم بازگشت به تمرین است return to playکه مهم است.
رحیمی اضافه کرد: به عنوان مثال هنگامی که یک ورزشکار جوانی آسیب می بینند سراغ متخصص می رود و خوب می شود اما چون این ورزشکار که یک ماه تمرین نکرده از لحاظ فکری و مغزی این فکر را می کند که بله من همان ورزشکار یک ماه پیش هستم در حالی که اینگونه نیست و تحقیقات علمی می گوید: اینگونه ورزشکاران فاکتور های آمادگی جسمانی مانند قدرت،سرعت، استقامت و انعطاف پذیری بر اثر بی تمرینی و فقر حرکتی از دست داده اند.
هم اینک به هنگام برگزاری مسابقات رسمی فوتبال تا زمانی که اورژانس وارد ورزشگاه نشده باشد، داور اجازه شروع بازی را نخواهد داد و به همین دلیل برخی مسابقات که اورژانس دیر وارد ورزشگاه شده بازی با تاخیر شروع شده است.