خاطرات فوتبالی با آنتونی گاردنر؛ مدافع سابق تاتنهام و تیم ملی انگلستان با همسری ایرانی
طرفداری | آنتونی گاردنر (Anthony Gardner)، زاده ۱۹ سپتامبر ۱۹۸۰ در شهر استافورد انگلستان است. او در پست دفاع میانی بازی میکرد و قد ۱۹۳ سانتیمتری داشت. او ابتدا برای باشگاه استافورد فالکونز توپ زد و فوتبال خود را شروع کرد. گاردنر ابتدا یک مهاجم بود و پس از امضای برخی فرمهای مدرسهای مانند، به باشگاه پورتوال پیوست. او اولین قرارداد حرفهای خود با باشگاه پورتوال را در ۳۱ ژوئیه ۱۹۹۸ امضا کرد و در فصل ۹۹-۱۹۹۸ لیگ سطح دوم انگلستان و چمپیونشیپ فعلی، اولین بازی خود برای باشگاه پورتوال را در هفته هفدهم و برابر شفیلد یونایتد به ثبت رساند. او در دیدار هفته چهل و پنجم این لیگ، اولین گلش برای پورتوال را در دیدار با کوئینزپارک رنجرز به ثمر رساند.
آمار فصل اول گاردنر در پورتوال، ۱۵ بازی و یک گل بود. او در فصل دوم خود در این باشگاه، در ۲۷ مسابقه به میدان رفت و سه گل زد با این حال، باشگاه پورتوال به دسته پایینتر سقوط کرد و در سال ۲۰۰۰، گاردنر با ۱.۵ میلیون یورو به تاتنهام پیوست تا یکی از جانشینان سول کمپل باشد. او با نظر جورج گراهام به تاتنهام پیوسته بود و در فصل اول حضورش در هشت بازی با پیراهن تاتنهام دیده شد. او برای نخستین حضور در ترکیب تاتنهام تا هفته بیست و نهم منتظر ماند و در برابر دربی کانتی بازی کرد. آمار گاردنر در فصل دوم حضورش در تاتنهام، به ۱۹ مسابقه افزایش یافت. او در فصل ۰۳-۲۰۰۲ که سومین فصل حضورش در تاتنهام بود، به اولین گل خود با پیراهن این باشگاه میرسد. او در هفته ششم برابر وستهم با یک شوت، یکی از گلهای زیبای فصل باشگاهش را به ثمر میرساند.
اوج درخشش گاردنر در تاتنهام، در فصل ۰۴-۲۰۰۳ به ثبت میرسد و او در ۳۳ بازی در ترکیب ثابت باشگاهش قرار میگیرد و همین باعث دعوت او به تیم ملی انگلستان میشود. یکی از نمایشهای خوب گاردنر، در دیدار با لیورپول و در هفته سوم به ثبت میرسد. در فصول بعدی، آمار بازی گاردنر کاهش مییابد و او به آمارهای ۲۴ بازی، یک گل در فصل ۰۵-۲۰۰۴، ۱۸ بازی در فصل ۰۶-۲۰۰۵، ۱۶ بازی در فصل ۰۷-۲۰۰۶ و شش بازی و یک گل در فصل ۰۸-۲۰۰۷ میرسد. او به دلیل مصدومیت بازیهای زیادی را از دست داد و همین باعث شد تا دیگر به اردوهای تیم ملی انگلستان دعوت نشود. گاردنر در ژانویه ۲۰۰۸ با قراردادی قرضی به اورتون پیوست اما در یک بازی نیز به میدان نرفت.
گاردنر در سال ۲۰۰۸ با ۳.۲ میلیون یورو به هال سیتی پیوست و در فصل اول خود در این باشگاه، بعد از یک مصدومیت، فقط در هشت بازی به میدان رفت. هال سیتی برای خرید گاردنر، رکورد نقل و انتقالات خود را شکانده بود. او در فصل دوم توانست در بازیهای بیشتری حضور داشته باشد و در ۲۷ بازی به میدان برود اما این باشگاه در این فصل به چمپیونشیپ سقوط کرد. پس از سقوط هال، گاردنر به کریستال پالاس پیوست و در دو فصل حضور خود در این باشگاه که در چمپیونشیپ حضور داشت، آمار ۶۲ بازی و دو گل را ثبت کرد. گاردنر یکی از بازیکنان مهم کریستال پالاس بود و به همراه این باشگاه در جام اتحادیه، موفق به شکست منچستر یونایتد، قهرمان وقت لیگ برتر شدند و این بازیکن نیز در ۱۲۰ دقیقه بازی حضور داشت. گاردنر در سال ۲۰۱۲ به شفیلد ونزدی پیوست و پس از دو فصل و ۴۴ بازی، در سال ۲۰۱۴ از دنیای فوتبال خداحافظی کرد. او در سال ۲۰۰۹ با یک همسر ایرانی ازدواج کرده بود. گاردنر در رده ملی، ابتدا زیرنظر مربی خود در تاتنهام، در تیم ملی زیر ۲۱ سال انگلیس حضور داشت و سپس در سال ۲۰۰۴ و در دیدار انگلستان و سوئد، توسط اسون گوران اریکسون به اولین و آخرین بازی ملی خود رسید.















