بالا
ورود به حساب کاربری
ثبت نام کنید
ارسال این مطلب برای دوستان

ادعای رسانه‌ ترک درمورد داور بازی با پرتغال: او ۶ ماه به خاطر تبانی محروم شده است!

منبع : طرفداری
تعداد نظرات کاربران : ۰ نظر
تاریخ انتشار : شنبه 2 تیر 1403 | 18:21

طرفداری | ترکیه و پرتغال در یکی از حساس‌ترین بازی‌های دور دوم مرحله گروهی یورو ۲۰۲۴ به مصاف هم می‌روند. دیداری که هنوز شروع نشده، با حاشیه‌های فراوانی روبرو بوده است.

“مراقب داور بازی ترکیه – پرتغال باشید! او به جرم دریافت رشوه به شش ماه حبس محکوم شده است.” این عنوان جنجالی روزنامه مشهور حریت ترکیه در مورد فلیکس زوایر، داور آلمانی است که قرار است بازی ترکیه و پرتغال در گروه ششم یورو ۲۰۲۴ را قضاوت کند. رسانه‌های کشور ترکیه از جمله حریت با حمله به این داور آلمانی او را متهم به فساد و رشوه کرده‌اند و به فوتبالیست‌های کشورشان هشدار داده‌اند که مراقب این داور آلمانی باشند.

فلیکس زوایر کیست؟

 فلیکس زوایر، داور آلمانی که برای قضاوت بازی تیم ملی ترکیه مقابل پرتغال انتخاب شده است، از سال ۲۰۰۹ در بوندسلیگا سوت می زند. زوایر ۴۳ ساله که در سال ۲۰۱۲ وارد لیست داوران بین‌المللی فیفا شده است، در ۲۲۹ بازی در بوندسلیگا، ۳۰ بازی در لیگ قهرمانان اروپا و ۲۵ بازی در لیگ اروپا حضور داشته است. او به عنوان یکی از داوران ویدیویی جام جهانی ۲۰۱۸ روسیه انتخاب شد، جایی که برای اولین بار از فناوری VAR استفاده شد.

اولین حضور داور آلمانی در یورو

فلیکس زوایر برای اولین بار در دوران حرفه‌ای خود در مسابقات جام ملت‌های اروپا حضور دارد. زوایر که اولین سوت خود را در بازی ایتالیا – آلبانی (۲-۱) به صدا درآورد، عملکرد موفقی در این بازی که در آن ۴ کارت زرد نشان داد، از خود به نمایش گذاشت. در نتیجه، کمیته داوران یوفا بلافاصله این داور آلمانی که به نظر می رسید مانند هلیل اومت ملر از ترکیه در فرم بسیار خوبی قرار دارد را برای قضاوت در بازی‌های دوم انتخاب کرده است.

نام زوایر در پرونده فساد داوری ثبت شده است

فلیکس زوایر دوران داوری پرماجرایی را پشت سر گذاشته است. بازی بین تیم‌های آماتور ووپرتال و وردربرمن در سال ۲۰۰۵، سایه‌ای سیاه بر کل دوران حرفه‌ای او انداخته است. زوایر که در این بازی به عنوان کمک داور دوم در بوندسلیگا ۲ حضور داشت، به دلیل “نادیده گرفتن موقعیت‌های حساس به سود ووپرتال” در ازای دریافت ۳۰۰ یورو از داور بازی، در تبانی بازی نقش داشت و به مدت ۶ ماه از دنیای داوری محروم شد. این محرومیت تا چند سال مخفی نگه داشته شد تا اینکه روزنامه آلمانی دی‌زایت این پرونده محرمانه لو رفته از فدراسیون فوتبال آلمان را منتشر کرد.

اگرچه در مورد اینکه آیا او پول را دریافت کرده است یا خیر، بحث‌هایی وجود دارد، اما گفته می‌شود که فدراسیون فوتبال آلمان مدارکی در پرونده این تخلف دارد که نشان می‌دهد این نهاد معتقد است زوایر رشوه را دریافت کرده است. دلیل اصلی اینکه فلیکس زوایر که این روزها به سطحی مانند یورو رسیده است، این بود که او در تحقیقات مربوط به پرونده رابرت هویر نقش داشت. به نوعی می‌توان گفت که زوایر با تبدیل شدن به یک شاهد و همچنین محو شدن برای مدتی، حرفه خودش را نجات داد.

انتقاد جود بلینگام از داور آلمانی

با این حال، این اتفاق تا سال‌ها این داور آلمانی را آزار می‌داد و هر از گاهی در اخبار و یا بازی‌هایی که او قضاوت می‌کرد طعنه‌هایی به رشوه و فساد او زده شده است. آخرین نمونه اظهارات جود بلینگام، ستاره جوان انگلیسی، پس از بازی بین بایرن مونیخ و دورتموند در دسامبر ۲۰۲۱ بود.

بلینگام پس از اینکه زوایر یک ضربه پنالتی به سود دورتموند، تیمی که در آن زمان بلینگام در آن بازی می‌کرد نگرفت، با لحنی تند از زوایر انتقاد کرد و گفت:

شما در فدراسیون در بزرگترین بازی آلمان به داوری که در دوران حرفه‌ایش در فساد و تبانی نقش داشته است، چنین بازی مهمی را به او می‌سپارید!

پس از این بازی، داوری زوایر تا فوریه ۲۰۲۲ به حالت تعلیق درآمد و او خانه‌نشین شد و سپس با قضاوت در دیدار بین هانوفر ۹۶ و دارمشتات به میادین بازگشت. او همچنین فینال لیگ ملت های اروپایِ ۲۰۲۳ بین کرواسی و اسپانیا در ۱۸ ژوئن ۲۰۲۳ را قضاوت کرده است.

دسته بندی ها : طرفداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *