بالا
ورود به حساب کاربری
ثبت نام کنید
ارسال این مطلب برای دوستان

کرواسی و زخم کاری، صبر همه چیز نیست؛ یورو ۲۰۲۴ به روایت امیرحسین صدر

منبع : طرفداری
تعداد نظرات کاربران : ۰ نظر
تاریخ انتشار : پنجشنبه 31 خرداد 1403 | 15:57

طرفداری | روز ششم یورو جذاب شروع شد. در حالی که انتظار می‌رفت کرواسی شروع بدش برابر اسپانیا را جبران کند، همان کسی که برای آلبانی گل به‌خودی زده بود، منجی تیمش شد و حالا با یک تساوی، هر دو تیم آلبانی و کرواسی وضعیتی مبهم را تجربه می‌کنند. آلمان با شکست دادن تیم سخت‌کوش مجارستان صعودش را قطعی کرد و سوئیس هم با نباختن به اسکاتلند، با خیالی تقریبا راحت برابر میزبان مسابقات قرار خواهد گرفت.  آلبانی ۲-۲ کرواسی؛ سناریوی صبر شکست خورد

امیرحسین صدر: آلبانی، با لباس سراسر سیاه، در مقابل کرواسی قرار گرفت. این اولین باری که این دو کشور در تاریخ با هم روبه‌رو می‌شدند.

پیام زلاتکو دالیچ پیش از بازی به طرفداران کرواسی یک جمله بود: «کمی صبر داشته باشید.» شکست ۳-۰ از اسپانیا در بازی ابتدایی منجر به ایجاد وحشت در تمامی کرواسی شده بود. روزنامه کرواسی Medimurske Novine از دالیچ و بازیکنانش خواست تا «بیدار شوند». سرمقاله گزنده‌ای که دیگر «بهانه‌ای» را نمی‌پذیرد!

بعد از گذشت ۷۳ دقیقه به نظر می‌رسید صبر کمی که در روز چهارشنبه در هنگام ورود به هامبورگ باقی مانده بود، کاملاً از بین رفته است. جایی که آلبانی با حقانیت کامل ۱-۰ از کروات‌ها پیش بود. در دقیقه ۹۵ فیلمنامه «صبر» دالیچ درست به نظر می‌رسید، اما آلبانی آخرین پیچ و نیش را در داستان عوض کرد.

چرخش چشمگیر کرواسی با فوتبال کامیکازه و خودکشی کامل آلبانی روبرو شد. آن‌ها با ترکیب ۴-۲-۴، به هر قیمتی به دنبال امتیاز بودند تا شاید ذره امیدی را در دیدار آخر برای صعود حفظ کرده باشند.

فریادهای وحشت از سکوهای هواداران کرواسی سرازیر شد. شاید این چیزی بیش از وحشت و نگرانی بود. گل دقیقه ۹۵ آلبانی، گل تساوی بخش دراماتیک دیرهنگامی بود که قلب یکایک کروات‌ها را نشانه گرفت، زخمی کاری و این به‌خوبی آشکار و عیان بود.

یاسولا، همان بازیکنی که توپ را در دروازه خودی قرار داد تا کرواسی ۲-۱ پیش بیفتد، با گل دقیقه آخری خود یک امتیاز آلبانی را تضمین کرد. هر دو تیم روز دوشنبه به میدان خواهند رفت؛ کرواسی با ایتالیا و آلبانی مقابل اسپانیا. هر دو تیم مشتاقانه به بازی بین اسپانیا و ایتالیا نگاه خواهند کرد.

اسپانیا و ایتالیا می‌توانند با یک برد به مرحله یک هشتم پایانی راه پیدا کنند. این تساوی، راهیابی آلبانی یا کرواسی را به‌عنوان دو تیم اول گروه دشوار کرده است. آلمان ۲-۰ مجارستان؛ بازنده سربلند بودن کافی نیست

علیرضا نجاتی: نمایش فوق‌العاده آلمان برابر اسکاتلند، باعث شد پیش از بازی، تیم یولیان ناگلزمان بخت اول پیروزی مقابل مجارستان از نگاه فوتبال‌دوستان باشد. مجارستان همان بازنده سربلند گروه مرگ یورو ۲۰۲۰ است که آلمان را در آن تورنمنت ۲-۲ متوقف کرد اما نمایش این تیم مقابل سوئیس نشانی از تیم سه سال پیش نداشت.

اگرچه مجارستان برای زنده نگه‌داشتن شانس صعودش به مرحله حذفی، بهترین فوتبالش را به‌نمایش گذاشت؛ فوتبالی که مشخصا نمایی از «تقلا با همه وجود» مجارها بود. با وجود مالکیت ۳۰ درصدی مجارستان در این بازی، تیم مارکو روسی موقعیت‌های خطرناکی خلق کرد و مانوئل نویر چندین مرتبه به زحمت افتاد؛ میزان xG مجارستان تقریبا به اندازه آلمان بود (۱.۱۸ به ۱.۴) اما مهاجمی تراز اول در ترکیب مجارستان نبود تا از ارسال‌های دومینیک سوبوسلای به خوبی استفاده کند.

از طرف دیگر آلمان همچون بازی افتتاحیه با اسکاتلند امیدوارکننده بود. از شادابی جمال موسیالا که روی اشتباه خط دفاعی مجارستان گل زد گرفته تا ایلکای گوندوعان که با گلزنی و تبدیل شدن به بهترین بازیکن زمین از فشارها روی خودش کاست، تقریبا همه بازیکنان آلمان بازی خوبی به نمایش گذاشتند. شاید تنها نکته منفی، بازی نه‌چندان جالب کای هاورتس در خط حمله بود اما اساسا هاورتس یک مهاجم کلاسیک نیست و آسیب زانوی نیکلاس فولکروگ باعث شده این مهاجم باتجربه نتواند ۹۰ دقیقه بازی کند. کریس فیوریش، پدیده جدید فوتبال آلمان نیز در چند دقیقه حضورش در زمین نشان داد فوتبالیست قابلی است و احتمالا نظر مثبت ناگلزمان برای حضور در بازی‌های آتی را جلب کرده. 

آلمان با ۶ امتیاز، صعودش به مرحله حذفی را قطعی کرده و مجارستان با دومین شکست متوالی و تفاضل ۴- کار بسیار مشکلی برای صعود به‌عنوان تیم سوم از گروه دارد.  اسکاتلند ۱-۱ سوئیس؛ شکیری همچنان می‌درخشد

علیرضا نجاتی: اسکاتلند به‌عنوان یکی از اولین نقاط دنیا که فوتبال در آن رواج یافت، همچنان در تورنمنت‌های بزرگ تیم دستپاچه و مبهمی است. شروع کابوس‌وار مقابل آلمان که مشخصا بازیکنان تحت‌تاثیر بازی اول برابر میزبان و جو ورزشگاه قرار داشتند، باعث شد آن‌ها بدترین تیم هفته اول مرحله گروهی شوند. مشخصا چنین چیزی روی روحیه تیمی تاثیرگذار است. 

اسکاتلند شروعی امیدوارکننده داشت و اسکات مک تومینای توانست ضدحمله‌ای سریع را به سرانجام برساند؛ گلی که البته فابیان شر، مدافع سوئیس روی آن تاثیرگذار بود. چنین واکنشی از سوی اسکاتلند بعد از آن شکست سنگین ۵-۱ برابر آلمان طبیعی بود اما سوئیس به‌عنوان تیمی باتجربه و پای ثابت همیشگی تورنمنت‌های بزرگ، رفته رفته خودش را پیدا کرد. کاپیتان ژاکا طبق معمول خوب بود و پدیده‌ای به‌نام دن اندوی با مشارکت بالا در شوت‌زنی، آنگس گان را به مهارهایی متعدد وا داشت. 

با وجودِ کم‌مهره‌تر شدن سوئیس نسبت به سال‌های گذشته، همچنان بازیکنی مثل ژردان شکیری می‌درخشد و محال است در یک تورنمنت بزرگ، عملکردش خوب نباشد. شاید خیلی‌ها ندانند شکیری ۳۲ ساله حالا چند سالی است که MLS بازی می‌کند و از سطح حرفه‌ای فوتبال اروپا دور شده اما وقتی اسم یورو بیاید؛ او همیشه یک سورپرایز برای تیمش دارد. با گل او بود که سوئیس بازی را به تساوی کشاند و یک امتیاز مهم از حریفی زخم‌خورده گرفت.

صعود سوئیس به مرحله بعدی تقریبا قطعی به‌نظر می‌رسد اما از آن سو، اسکاتلند با تفاضل گل منفی ۴- کارش برای صعود بسیار مشکل است. بازی بعدی اسکاتلند مقابل مجارستان است؛ تیمی سخت‌کوش که می‌خواهد امیدهایش را برای موفقیت در یورو زنده نگه دارد. باید ببینیم در این بازی مرگ و زندگی چه اتفاقی می‌افتد؟ آیا تیم برنده به رستگاری می‌رسد یا با تساوی، هر دو خواهند مُرد؟

دسته بندی ها : طرفداری

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *