بالا
ورود به حساب کاربری
ثبت نام کنید
ارسال این مطلب برای دوستان

خاطرات فوتبالی با فردریک کانوته؛ گلزن مسلمان تاتنهام و سویا و مهاجم نیکوکاری از مالی

منبع : طرفداری
تعداد نظرات کاربران : ۰ نظر
تاریخ انتشار : جمعه 31 مرداد 1404 | 17:07
بدون تصویر

فردریک کانوته، یکی از گلزنان مطرح قرن بیست و یکم فوتبال بود که به جز بعد فنی، با گرایش‌های مذهبی و کارهای نیکوکارانه خود شناخته می‌شود. او با وجود امکان بازی در تیم ملی فرانسه، تصمیم گرفت تا به ریشه‌های آفریقایی خود احترام گذاشته و با وجود شانس کم بازی در تورنمنت‌های معتبر، تیم ملی مالی را برگزیند. کانوته در تیم‌هایی مثل لیون، وست‌هم، تاتنهام، سویا و بجینگ گوان در رده باشگاهی بازی کرده است.

فردریک کانوته، یکی از گلزنان مطرح قرن بیست و یکم فوتبال بود که به جز بعد فنی، با گرایش‌های مذهبی و کارهای نیکوکارانه خود شناخته می‌شود. او با وجود امکان بازی در تیم ملی فرانسه، تصمیم گرفت تا به ریشه‌های آفریقایی خود احترام گذاشته و با وجود شانس کم بازی در تورنمنت‌های معتبر، تیم ملی مالی را برگزیند. کانوته در تیم‌هایی مثل لیون، وست‌هم، تاتنهام، سویا و بجینگ گوان در رده باشگاهی بازی کرده است.

طرفداری | فردریک عمر کانوته (Frédéric Kanouté) زاده دوم سپتامبر ۱۹۷۷ در شهر سنت فوا ده لیون فرانسه است. او در پست‌های مهاجم نوک، مهاجم سایه و هافبک نفوذی بازی می‌کرد. مادر فردریک فرانسوی و پدرش، مالیایی بودند. کانوته فوتبال را در باشگاهی آماتور به نام «شارکو» شروع کرد و پس از درخشش در یک بازی دوستانه، مورد توجه المپیک لیون قرار گرفت. کانوته در فصول آتی موفق به حضور در تیم‌های رده‌های سنی مختلف لیون و سپس تیم دوم این باشگاه شد. او در سال ۱۹۹۷ به تیم اصلی لیون رسید و در بازی جام اینترتوتو برابر اودرا وودزیسلاو، نخستین بازی خود را تجربه کرد. گلزنی در همان بازی نخست، نشانگر توانایی گلزنی کانوته بود. او در ادامه موفق به بریس برابر رن و گلزنی برابر پاری سن ژرمن در لیگ برتر فرانسه و گلزنی برابر بروندبی دانمارک در جام یوفا شد. آمار فصل نخست کانوته در لیون، ۳۰ بازی و هشت گل بود. کانوته دو فصل دیگر در لیون حضور داشت و توانست به آمارهای ۱۲ بازی و سه گل در فصل ۹۹-۱۹۹۸ و ۲۱ بازی و یک گل در فصل ۰۰-۱۹۹۹ برسد.

فردریک کانوته در لیون

هری ردنپ که به خریداری بازیکنان کم نام و نشان مشهور بود، یکی از موفق‌ترین انتقال‌های خود را در نقل و انتقالات زمستانی سال ۲۰۰۰ میلادی تجربه کرد. ردنپ توانست باشگاه لیون را راضی به عقد قراردادی قرضی با بازیکن جوان خط حمله‌اش یعنی کانوته کند. کانوته که در یک فصل و نیم آخرش در لیون، جسته و گریخته بازی می‌کرد، خرید جدید ردنپ برای باشگاه وست‌هم شد. پس از تجربه نخستین بازی برابر ویمبلدون در هفته سی‌اُم که با گلزنی کانوته همراه بود، این بازیکن توانست در بازی‌های بعدی تیمش برابر منچستر یونایتد، یک پاس گل و در برابر کاونتری، یک گل به ثمر برساند. هشت بازی، دو گل و یک پاس گل از کانوته، وست‌هم را به پرداخت ۵.۶ میلیون یورو و دائمی‌کردن قراردادش اقناع کرد. کانوته که زوج بسیار خطرناکی را با پائولو دی کانیو تشکیل داده بود، در دو فصل بعدی‌اش در وست‌هم، آمارهای ۳۸ بازی، ۱۴ گل و شش پاس گل در فصل ۰۱-۲۰۰۰ و ۲۸ بازی، ۱۲ گل و یک پاس گل در فصل ۰۲-۲۰۰۱ را به ثبت رساند. او در فصل ۰۳-۲۰۰۲، روزهای سختی را در وست‌هم تجربه کرد و رقابت سختی را برای حضور در ترکیب اصلی با جرمین دفو داشت اما این فصل در نهایت با سقوط وست‌هم و آمار ۱۷ بازی، پنج گل و یک پاس گل از این بازیکن همراه بود. 

فردریک کانوته در وست‌هم

پس از سقوط وست‌هم، این بازیکن راهی تاتنهام شد. تاتنهام برای جذب این بازیکن متولد لیون، ۵.۲ میلیون یورو هزینه کرد. ثبت گل پیروزی‌بخش تاتنهام در جدال هفته دوم لیگ برتر برابر لیدز، ثمره نخستین بازی کانوته با پیراهن تیم جدیدش بود. او در ادامه لیگ دروازه تیم‌هایی مثل ساوتهمپتون، لستر سیتی، اورتون و ولوز را باز کرد و برابر چلسی، بریس کرد تا با آمار ۳۱ بازی، ۱۲ گل و دو پاس گل در تمامی رقابت‌ها، فصل نخست خود در تاتنهام را به پایان برساند. او در دومین فصل حضورش در تاتنهام، تصمیم گرفت تا برای حضور در بازی‌های ملی به ریشه‌های آفریقایی خود بها دهد و تیم ملی مالی را برگزیند؛ انتخابی که چندان به مذاق مدیران و کادر فنی تاتنهام خوش نیامد. مدیران تاتنهام اعتقاد داشتند که آن‌ها بازیکنی فرانسوی را به خدمت گرفته‌اند و انتخاب مالی به جای فرانسه، توسط این بازیکن، او را مجبور به حضور در مسابقاتی مانند جام ملت‌های آفریقا و از دست دادن بازی‌های قابل توجهی از فصل خواهد کرد. در نهایت، خریداری جرمین دفو، رقیب دیرین کانوته در وست‌هم، کار او را در تاتنهام سخت‌تر کرد اما این مهاجم مالیایی تسلیم نشد و توانست با گلزنی برابر آرسنال، میدلزبورو، منچستر سیتی، ساوتهمپتون، فولام و بریس برابر استون ویلا در لیگ برتر، آمار کلی دومین فصل خود را به ۹ گل و ۹ پاس گل در ۴۱ بازی برساند.

فردریک کانوته در تاتنهام

در سال ۲۰۰۵، این بازیکن تصمیم جدیدی گرفت و با قبول پیشنهاد ۶.۵ میلیون یورویی سویا، راهی لالیگا شد. نخستین بازی کانوته برای سویا در دیدار هفته نخست لالیگا برابر راسینگ سانتاندر به ثبت رسید. کانوته که یکی از خریدهای خاص مونچی، مدیر ورزشی وقت سویا بود، خیلی زود در ترکیب تیم جدیدش جا افتاد و توانست دروازه بارسلونا و بیلبائو را در لالیگا باز کند. او در این فصل به همراه سویا به فینال جام یوفا رسید و در راه این مهم، پس از بریس خود برابر ماینز که منجر به صعود سویا به مرحله گروهی این تورنمنت شد، دو گل و یک پاس گل در دیدار برابر بشیکتاش در مرحله گروهی و یک گل در مرحله یک‌هشتم نهایی برابر لیل را به ثبت رساند. او در فینال این مسابقات برابر میدلزبورو نیز گلزنی کرد تا به همراه تیم جدیدش، قهرمانی در جام یوفا را تجربه کند. کانوته و سویا که هر دو به نخستین جام مهم‌شان در سطح قاره رسیده بودند، فصلی بسیار موفق را سپری کردند. ۴۵ بازی، ۱۴ گل و یک پاس گل، حاصل نخستین فصل کانوته در سویا بود. فصل ۰۷-۲۰۰۶ این بازیکن در سویا، شامل قهرمانی در سوپرکاپ اروپا، جام حذفی اسپانیا و قهرمانی مجدد در جام یوفا بود. او در راه دومین قهرمانی تیمش در جام یوفا، پس از گلزنی برابر استوا بخارست در مرحله یک‌شانزدهم، در دو بازی رفت و برگشت مرحله یک‌چهارم نهایی، دروازه تیم سابقش یعنی تاتنهام را باز کرد و سپس در فینال، علاوه بر گلزنی در جریان بازی برابر اسپانیول، پنالتی خود در ضیافت پنالتی‌ها را نیز به گل تبدیل کرد تا نقشی مهم در دومین قهرمانی اروپایی سویا داشته باشد. کانوته که در کوپادل‌ری یا جام حذفی اسپانیا نیز گل‌های مهمی را به ثمر رسانده بود، با گل پیروزی‌بخش خود در فینال این تورنمنت برابر ختافه، قهرمانی دیگری را به افتخارات تیمش افزود. کانوته که در قهرمانی سوپرکاپ اروپا برابر بارسلونا نیز گلزنی کرده بود، آمار فوق‌العاده ۴۸ بازی، ۳۰ گل و سه پاس گل را در تمامی رقابت‌ها به ثبت رساند.

فردریک کانوته در بجینگ گوان چین

این بازیکن، پنج فصل دیگر در سویا حضور داشت و توانست به آمارهای ۴۲ بازی، ۲۳ گل و هفت پاس گل در فصل ۰۸-۲۰۰۷، ۴۲ بازی، ۲۳ گل و هفت پاس گل در فصل ۰۹-۲۰۰۸، ۳۸ بازی، ۱۴ گل و دو پاس گل در فصل ۱۰-۲۰۰۹، ۴۱ بازی، ۲۳ گل و سه پاس گل در فصل ۱۱-۲۰۱۰ و ۳۱ بازی، هشت گل و دو پاس گل در فصل ۱۲-۲۰۱۱ برسد. دو قهرمانی در جام یوفا و جام حذفی اسپانیا، به همراه یک قهرمانی در سوپرکاپ اسپانیا و اروپا، افتخاراتی بود که کانوته در سویا تجربه کرد. پس از جدایی از سویا، کانوته پیشنهادات بسیاری را از خاورمیانه و به خصوص باشگاه‌های عربستانی و مس کرمان داشت اما تصمیم گرفت تا راهی بجینگ گوان چین شود. ۱۹ بازی و چهار گل در فصل ۲۰۱۲ و ۲۷ بازی، ۹ گل و هشت پاس گل در فصل ۲۰۱۳، آمارهای کانوته در چین بود. او در سال ۲۰۱۳ تصمیم گرفت تا از دنیای فوتبال خداحافظی کرده و به فعالیت‌های دیگری مثل کارهای نیکوکارانه روی آورد. کانوته به اعتقاد شدیدش به دین اسلام معروف بود و در ماه رمضان و اوج فشردگی مسابقات اروپایی نیز روزه خود را ترک نمی‌کرد. او هم‌چنین پس از گلزنی در دیدار برابر دپورتیوو لاکرونیا در سال ۲۰۰۹، مواضع سیاسی خود در قبال ناآرامی‌های خاورمیانه را با حمایت از فلسطین نشان داد؛ اتفاقی که منجر به جریمه ۳۰۰ هزار یورویی او شد. گفته می‌شود باشگاه ذوب آهن، به دلیل حمایت کانوته از فلسطین، جریمه ۳۰۰ هزار یورویی او را پرداخت کرده بود. 

کانوته پیش از قبول ملیت کشور مالی، در تیم‌های پایه فرانسه بازی می‌کرد و به آمار ۱۱ بازی و یک گل در تمامی رده‌های سنی این کشور رسید. او شرایط بازی در هر دو کشور فرانسه و مالی را داشت اما تصمیم گرفت تا به احترام ریشه‌های آفریقایی خود، برای کشور مالی در رده ملی بازی کند. اتفاقی که دوران حضور او در باشگاه تاتنهام را تحت تأثیر قرار داد. کانوته در سال ۲۰۰۴ به نخستین بازی ملی خود برای مالی در دیدار برابر الجزایر رسید. او سپس راهی جام ملت‌های سال ۲۰۰۴ آفریقا شد و پس از گلزنی برابر بورکینافاسو و گینه و بریس برابر کنیا، کشورش را به رتبه چهارم این تورنمنت رساند. چهار گل کانوته در پنج بازی‌اش در این تورنمنت، او را به آقای گلی آن رساند. او در جام ملت‌های سال ۲۰۰۸، سه بازی و یک گل برابر بنین و در دوره ۲۰۱۰ این رقابت‌ها، سه بازی و دو گل برابر آنگولا و مالاوی را به ثبت رساند. آخرین بازی ملی کانوته برای مالی در جام ملت‌های ۲۰۱۰ و دیدار برابر مالاوی به ثبت رسید. ۲۹ بازی و ۱۷ گل، آمار نهایی این مهاجم در رده ملی بود. کانوته دست به خیر بود و کمک‌های مالی بسیاری را با بازی‌های خیرخواهانه فوتبال برای بنیادهای مختلفی همچون یونیسف جمع‌آوری کرد. او در سال ۲۰۰۷ به توپ طلای قاره آفریقا رسیده بود تا جایزه معتبری را برای فصل بسیار موفق‌اش در سویا به دست بیاورد. 

فردریک کانوته در تیم ملی مالی


از سری خاطرات فوتبالی

  • روبرتو روخاس، کرکس شیلیایی؛ از درخشش در کوپا آمریکا تا رسوایی ماراکانازو و آسیب‌دیدگی فیک خون‌آلود
  • فردی رینکون؛ هافبک کوه‌پیکر کلمبیایی با سابقه بازی در رئال مادرید و ناپولی
  • عبدالجلیل حدا؛ کاماچوی مکناس، مهاجم دو گله جام جهانی ۱۹۹۸ و ستاره فوتبال مراکش

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *