بالا
ورود به حساب کاربری
ثبت نام کنید
ارسال این مطلب برای دوستان

مثل یک کابوس می‌ماند؛ آن شب در مونیخ نشان داد پنالتی زدن به پتر چک هنر می‌خواست

منبع : طرفداری
تعداد نظرات کاربران : ۰ نظر
تاریخ انتشار : سه شنبه 30 اردیبهشت 1404 | 18:41

دروازه‌بان افسانه‌ای سال‌های نه چندان دور چلسی، بدون شک یکی از نام‌های ماندگار در دنیای فوتبال محسوب می‌شود.

دروازه‌بان افسانه‌ای سال‌های نه چندان دور چلسی، بدون شک یکی از نام‌های ماندگار در دنیای فوتبال محسوب می‌شود.

طرفداری | کسی بیش از ماریو گومز، مهاجم سابق تیم ملی آلمان، که در ضربات پنالتی فینال لیگ قهرمانان اروپا ۲۰۱۲ میان بایرن مونیخ و چلسی در طرف بازنده حضور داشت، نسبت به مهارت پتر چک در ذهن‌خوانی، ایمان ندارد.

آن شب بایرن در تعقیب پنجمین قهرمانی خود در لیگ قهرمانان اروپا، میزبان چلسی به رهبری روبرتو دی‌ متئو در ورزشگاه آلیانتس آرنا بود؛ دیداری که انتظار می‌رفت نبردی نفس‌گیر میان دو تیم بزرگ فوتبال اروپا باشد. توماس مولر در دقیقهٔ ۸۳ گل اول بازی را برای بایرن مونیخ به ثمر رساند، اما چلسی که به نظر شکست‌خورده می‌رسید، با ضربهٔ سر سهمگین دیدیه دروگبا به بازی برگشت و کار را به وقت‌های اضافه کشاند. در وقت اضافه نیز دو تیم به گل نرسیدند و بازی به ضربات پنالتی کشیده شد؛ جایی که چلسی موفق شد با درخشش پتر چک، نخستین قهرمانی خود در لیگ قهرمانان را رقم بزند. گومز بعدها این عملکرد چک را ستود.

با این قهرمانی، چلسی نخستین باشگاه لندنی لقب گرفت که فاتح لیگ قهرمانان اروپا شده است و همچنین پنجمین باشگاه انگلیسی بود که به چنین افتخاری دست یافت. آبی‌پوشان لندن در آن شب بازیکنانی چون برانیسلاو ایوانوویچ، رائول میرلس، رامیرس و جان تری را در اختیار نداشتند و به همین دلیل باید قدردان پتر چک، یکی از بزرگ‌ترین دروازه‌بانان خارجی تاریخ لیگ برتر، باشند.

ماریو گومز در مستند «نسل ومبلی»، دربارهٔ فینال ۲۰۱۲ و پنالتی خود صحبت کرد. او گفت که تنها لحظاتی پیش از زدن ضربه، تصمیمش را تغییر داده و چک بعدها به او گفته که متوجه بازی ذهنی‌اش شده است:

توپ را گذاشتم و به پتر چک نگاه کردم، او آن‌جا ایستاده بود و مثل یک هیولا به نظر می‌رسید. توپ را روی زمین قرار دادم، برگشتم و برایم واضح بود که می‌خواهم توپ را با قدرت به یکی از گوشه‌ها بزنم: «باید محکم بزنم وگرنه توپ رو می‌گیره». عقب رفتم، برگشتم و فکر کردم «نه، این‌طوری مهارش می‌کنه». در مسیر دویدن به سمت توپ، تصمیمم را عوض کردم و به سمت دیگری شوت زدم.

در نهایت، گومز ضربه‌اش را به سمت چپ چک فرستاد و تنها با فاصله‌ای اندک از دستان او عبور داد. چک در آن ضربات پنالتی، فوق‌العاده ظاهر شد و ضربات ایویکا اولیچ و باستین شواین‌ اشتایگر را مهار کرد و حتی جهت هر پنج ضربهٔ بازیکنان بایرن را درست تشخیص داد.

پنالتی ماریو گومز به پتر چک در فینال لیگ قهرمانان اروپای سال ۲۰۱۲ در بازی بایرن مونیخ - چلسی
پنالتی ماریو گومز به پتر چک

گومز همچنین به یاد آورد که پس از بازی، به همراه پتر چک به اتاق کنترل دوپینگ رفتند. او گفت که در ابتدا چک شخصیتی خجالتی و ساکت داشت، اما در ادامه دربارهٔ ضربهٔ پنالتی از او سؤال پرسید:

نکتهٔ دیوانه‌وار این داستان این است که بعدش از آن برای کنترل دوپینگ رفتم. پتر چک هم آنجا کنار من نشسته بود. خیلی خجالتی و آرام بود، ولی در نهایت گفت: «هی، اون پنالتی چی بود؟» نگاهش کردم و گفتم: «هان؟» گفت: «اول می‌خواستی بزنی یه طرف دیگه. کاملاً گیجم کردی. می‌دونستم اول می‌خواستی بزنی یه طرف دیگه». او دقیقاً همان چیزی را گفت که در ذهنم گذشته بود. واقعاً ترسناک بود. آنجا بود که دوباره فهمیدم چقدر دروازه‌بان بزرگی است؛ چک کسی است که می‌تواند ذهن بازیکن را بخواند و زبان بدنش را متوجه شود.

اگرچه آن شب برای گومز و هم‌تیمی‌هایش شبی تلخ بود، اما او در فینال فصل بعد نقش مهمی ایفا کرد. گومز به‌ عنوان بازیکن تعویضی در فینال ۲۰۱۳ وارد میدان شد و به قهرمانی بایرن مقابل دورتموند در ومبلی کمک کرد.

با این حال، عملکرد درخشان چک در فینال ۲۰۱۲ تنها حاصل شانس نبود. او با آمادگی کامل به این مسابقه آمد. چک در مصاحبه‌ای با Copa90 در سال ۲۰۱۹ فاش کرد که برای آماده‌سازی جهت حضور در این بازی، بیش از هشت ساعت و نه دقیقه فیلم تماشا کرده بود؛ فیلمی شامل تمام پنالتی‌هایی که بازیکنان بایرن طی پنج سال گذشته زده بودند:

ویدئوی پنالتی‌های بایرن دو ساعت و ۴۳ دقیقه بود. همهٔ بازیکنانی که پنالتی زده بودند را شامل می‌شد. بازی در سال ۲۰۱۲ انجام شد و ما فیلم پنالتی‌های هر بازیکن حاضر در آن تیم، از سال ۲۰۰۷ را در اختیار داشتیم. این کار را با گروه دروازه‌بان‌ها انجام دادیم. من، هیلالیو، راس ترنبول و حتی جمال بلکمن. هر کدام از ما ویدئوها را جداگانه نگاه کردیم، یادداشت برداشتیم و تحلیل کردیم. وقتی به روز بازی نزدیک شدیم، جلسه‌ای برگزار کردیم که همگی نشستیم، یادداشت‌هایمان را مقایسه کردیم و دوباره ویدئوها را دیدیم.

بسیاری از هواداران ممکن است قدر زحماتی که یک دروازه‌بان می‌کشد را ندانند، اما پتر چک تا آخرین جزئیات را بررسی کرده بود. در حالی که درخشش دیدیه دروگبا همیشه ستوده می‌شود، چک بی‌تردید قهرمان اصلی چلسی در آن شب بود و بار دیگر ثابت کرد که یکی از بهترین دروازه‌بان‌های تاریخ فوتبال است.

ترجمه‌ای از مطلب تهیه شده توسط وبسایت Give Me Sport

اولین قهرمانی چلسی در لیگ قهرمانان اروپا با غلبه بر بایرن مونیخ در ضربات پنالتی (۲۰۱۲/۵/۱۹)

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *