بالا
ورود به حساب کاربری
ثبت نام کنید
ارسال این مطلب برای دوستان

آشنایی با ماساکی هاتسومی، نینجای معروف ژاپن و بنیان‌گذار بوجینکان؛ از ارتش آمریکا تا شاگردی ببر مغولستان

نویسنده : خبرگزاری پارس فوتبال
تعداد نظرات کاربران : ۰ نظر
تاریخ انتشار : شنبه 25 اسفند 1403 | 14:28


طرفداری | ماساکی هاتسومی (Masaaki Hatsumi) زاده دوم دسامبر ۱۹۳۱ در شهر نودای ژاپن است. او از کودکی علاقه زیادی به هنرهای رزمی داشت و به مطالعه بسیاری از سبک‌های آن پرداخت. شروع تمرینات رزمی هاتسومی از هفت سالگی با شمشیر چوبی پدرش بود. او پس از شروع جدی کارش در ورزش‌های رزمی، به مدارج بالای کاراته، آیکیدو و در نهایت، کمربند سیاه جودو شد. او در فوتبال نیز دستی بر آتش داشت و کاپیتان تیم شهرش بود. علاوه بر فوتبال، او در ورزش‌های دیگری چون بوکس و ژیمناستیک نیز حضور داشت و در مسابقات مربوط به آن‌ها شرکت کرد.

هاتسومی به جز ورزش در تحصیلات خود نیز سعی بر رسیدن به کمال داشت و پس از تحصیل در دانشگاه، مدرک تحصیلی خود را در دو رشته تئاتر و استخوان‌درمانی دریافت کرد. او یک مطب استخوان‌درمانی در ژاپن تاسیس کرد و به مدیریت آن پرداخت. پیشرفت هاتسومی در جودو باعث شد تا او برای آموزش جودو به ارتش آمریکا دعوت شود. از آن‌جایی که سربازان آمریکایی، بدن قدرتمندی داشتند، به سرعت به این ورزش مسلط شدند. او در مبارزه با تعدادی از آمریکایی‌ها متوجه شد که فیزیک درشت‌تر آن‌ها، مبارزه را بسیار سخت‌تر و ناعادلانه کرده است. از این رو، هاتسومی تردیدهایی را درباره فنون رزمی جودو پیدا کرد. سوال اصلی هاتسومی این بود که اگر فردی با بدنی قوی‌تر شما را شکست دهد پس کاربرد هنرهای رزمی چیست؟

او سعی بر به‌روز کردن آموزه‌های خود داشت و از این رو با توشیتسوگو تاکاماتسو، معروف به «ببر مغولستان» آشنا شد. تاکاماتسو یکی از اساتید نین‌جوتسو بود و هاتسومی برای ملاقات با او، بیش از نیم روز در قطار بود. او در ابتدای دیدار با تاکاماتسو، هاله عجیبی را در او حس کرد و مطمئن شد معلمی که سال‌ها در جستجوی آن بوده را یافته است. دیدار در ۲۶ سالگی با استاد نین‌جوتسوی مدرن، نکات بسیار مهمی را به هاتسومی منتقل کرد و او به مدت ۱۵ سال و ۱۰ ساعت در هر هفته، با تاکاماتسو تمرین می‌کرد. قبولی هاتسومی در آزمون سوک نین‌جوتسو منجر به دریافت ۹ مکتب این هنر رزمی شد. تاکاماتسو، تمرینات خاص بسیاری را به همراه شاگردش انجام داد و او را برای هر خطری حتی با چشمان بسته آماده کرد تا واکنش‌های مناسبی را به هر رخداد داشته باشد.

تاکاماتسو پیش از مرگش در سال ۱۹۷۲، تمام دانش خود را به بهترین شاگردش یعنی هاتسومی منتقل کرد تا او میراث‌دارش شود. او پس از مرگ استادش، بوجینکان را تاسیس کرد. بوجینکان یک سازمان بین‌المللی آموزش هنرهای رزمی است که در آن به همراه فنون و آموزه‌های نین‌جوتسو، تاکتیک‌های رزمی سامورایی‌ها نیز آموزش داده می‌شود. رویکرد مورد استفاده در این سازمان، انطباق با درد و تمرکز بر روی تاکتیک‌های لازم برای زنده‌ماندن در موقعیت‌های سخت به جای پیروزی در دوئل یا مبارزه بوده است. از جمله مراحل آموزشی بوجینکان، حرکات کاتا و آمادگی جسمانی، تغییرات فن متناسب با حرکت مهاجم و کنترل ذهن رقیب با فریب و تحمل درد مبارزه است.

او پس از پیشرفت در نین‌جوتسو، یکی از مهم‌ترین رزمی‌کاران ژاپن شد و به عنوان مشاور در بسیاری از فیلم‌های ساخته‌شده بر اساس نین‌جوتسو همکاری کرد. همکاری با یکی از انیمه‌های محبوب ژاپنی، از دیگر فعالیت‌های این رزمی‌کار در تصویر بوده است. او علاوه بر حضور در سمینارهای مختلف مرتبط با حرفه‌اش، نویسنده مقالات بسیاری در مجلات و روزنامه‌ها بوده است. او چندین کتاب را درباره نین‌جوتسو و آموزه‌های لازم این هنر نوشته است. از جمله کتاب‌های هاتسومی می‌توان به کتاب‌های مبارزه با چوب (۱۹۸۱)، ماهیت نین‌جوتسو: ۹ سنت (۱۹۸۸)، نینپو: فضیلت زندگی (۱۹۹۹)، راه نینجا (۲۰۰۴)، مبارزه با چوب پیشرفته (۲۰۰۵)، مبارزه با ششمشیر ژاپنی (۲۰۰۶)، تکینک‌های بدون سلاح سامورایی (۲۰۰۸)، ماهیت بودو: راز آموزش‌های استاد بزرگ (۲۰۱۱) و نیجای تکامل‌یافته: راز جهان آشکار می‌شود (۲۰۱۴) اشاره کرد. هاتسومی در نقاشی نیز چیره‌دست بوده است و نمایشگاه‌های بسیاری را از نقاشی‌های نیهونگا (Nihonga) برپا کرده است. او هم‌چنین به فوتبال علاقه داشته و از طرفداران باشگاه دورتموند آلمان است.

دسته بندی ها : طرفداری

کافه مدیا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *